Behind the scenes @Zuidwest-Nederland


 

De VNCI viert in 2018 haar 100-jarig bestaan met een aantal Behind the scenes-events op verschillende locaties in het land.
Op dinsdag 4 december is chemiecluster Zuidwest-Nederland onze host. Deze laatste Behind the scenes van 2018 staat in het teken van Innovatie en Veiligheid.   

Hoe weet je of een innovatie past bij je bedrijfsstrategie?
Wat weerhoudt je als je veiligheidsinnovaties door wilt voeren?
Maken we het niet veel te ingewikkeld? 

Tijdens Behind the scenes @Zuidwest-Nederland onderzoeken we wat nodig is om veiligheidsinnovaties daadkrachtig door te voeren, welke barrières er geslecht moeten worden en welke onnodig beperkende regels uit de weg geruimd kunnen worden, zodat we innovaties effectief kunnen implementeren.

Je kunt je hieronder inschrijven voor de hele dag maar ook voor afzonderlijke onderdelen van het programma.

 

Behind the scenes @Zuidwest-Nederland is een samenwerking van Bio Base Europe Coöperatie/Competence Development Center, Masterclass Veiligheid ZW, VNO-NCW Brabant/Zeeland, North Sea Port, Schelde Safety Network, KicMPi en de Koninklijke VNCI.

 


Bekijk programma

 

Programma 

08:30 uur   

Ontvangst & registratie bij Bio Base Europe Training Center, Terneuzen 

 

 

09:00 uur

Ochtendprogramma, keuze 1 | Veiligheid van personeel (max. 55 pers)

 

Breng een bezoek aan het Portaal van Vlaanderen. Hier wordt één van de grootse sluizen ter wereld gebouwd. Veiligheid staat voorop bij de aanleg van deze nieuwe sluis. De huidige sluis blijft gewoon in bedrijf terwijl de nieuwe gebouwd wordt. Na de realisatie vaart in 2022 het eerste schip door de nieuwe sluis (na IJmuiden 3e sluis van de wereld!) Met onder meer een presentatie door het Competence Development Center van Bio Base Europe Coöperatie over turnarounds.

09:00 uur

Ochtendprogramma, keuze 2 | Logistieke en industriële veiligheid (max. 35 pers)

 

Scheep in aan boord het eigen schip van North Sea Port en leer meer over logistieke en industriële veiligheid terwijl u over het kanaal van Gent naar Terneuzen langs de chemiebedrijven vaart. Ook is er een demonstratie van Multraship.

10:00 uur

Ochtendprogramma, keuze 3 | Innovatie in risicobestrijding en preventie

 

In en rond het Bio Base Europe Training Center vindt een demonstratie- en pitchevent plaats met als thema ‘Innovatie in risicobestrijding en preventie'. Bekijk en ervaar hier de nieuwste technieken zoals robotisering (met een demonstratie van een blusrobot), virtual en augmented reality, drones en nog veel meer kunnen betekenen als het om innovatie en veiligheid gaat. Bezoek onder andere de demonstraties, pitches, lezingen en informatiemarkt.

 

LET OP: Het bezoek aan het Bio Base Europe Training Center (keuze 3 in het ochtendprogramma) begint om 10:00 uur. Ontvangst en registratie voor deze activiteit start om 09:30 uur

 

 

12:30 uur

Lunch (met vervolg van de demonstraties, pitches, lezingen en informatiemarkt)

 

 

13:15 uur

Middagprogramma (plenair)

 

We ontmoeten je graag bij het middagprogramma, in het BBETC-auditorium, onder leiding van onze dagvoorzitter Joost Hoebink. Joost verbindt alle Behind the scenes-events met elkaar en gaat graag met je in gesprek over de ambities die hij bij de clusters tegenkomt m.b.t. het Routekaart 2050 rapport - Chemistry for climate. We horen die middag graag jouw ambities en de ambities van jouw bedrijf. 

 

Saskia Goole (Sitemanager ICL-IP Terneuzen) is deze middag onze lokale host. 
Colette Alma (Directeur Koninklijke VNCI) trakteert je op het verhaal over het 100-jarig bestaan van de vereniging en de innovaties in de chemie in deze periode. 
‚ÄčProf. Dr. Ira Helsloot (Hoogleraar Besturen van Veiligheid, Radboud Universiteit en Editor van het Journal of Contingencies and Crisis Management) daagt je uit om na te denken over innovatie in de zin van grensdoorbreken om naar een stabiele beheersing van risico’s te komen.
Allard Droste (Ondernemer en auteur van 'Semco in de polder') laat in alle eenvoud zien hoe het ook anders kan. Met vertrouwen, loslaten en durf kunnen mensen veel meer dan we denken. Kom luisteren en stel je vragen aan deze ondernemer en coach, die zowel bedrijven als overheidsinstellingen hielp, om hun processen te vereenvoudigen.

 

 

16:30 uur

Wrap-up & feestelijke afsluiting

 U kunt zich niet meer inschrijven, de bijeenkomst is al geweest.