NLEN(X) Sluiten

        

NL EN

Ledennet

Naaste pagina's

  Onderliggende pagina's

   Responsible Care   Responsible Care Dashboard

   De informatie die de VNCI via de jaarlijkse Responsible Care-vragenlijst van de leden ontvangt is voor de sector van groot belang. De resultaten worden door de VNCI gebruikt om het jaarlijkse Responsible Care-rapport te maken en om aan (inter)nationale rapportageverplichtingen te voldoen. Het RC dashboard geeft onze leden de mogelijkheid om de prestaties op bedrijfsniveau en het gemiddelde van de sector te volgen via een eigen dashboard.

   Alleen beschikbaar voor VNCI-leden

   Het dashboard is nu live en beschikbaar via deze link. Let op, de RC-contactpersoon dient als eerste in te loggen. Hij of zij kan vervolgens collega's als gebruiker toevoegen. Alle RC-contactpersonen hebben ook een e-mail ontvangen met de link naar het dashboard.

    

   Responsible Care

   Responsible Care (RC) is een wereldwijd initiatief van de chemische sector, gericht op het continu verbeteren van de prestaties op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieuOpen en transparant communiceren met stakeholders maakt ook een belangrijk deel uit van Responsible Care. Het RC-programma is actief in zestig landen, waaronder Nederland. Als sector willen we met behulp van RC graag de sleutelrol vervullen die wij voor onszelf zien in de verduurzaming van de samenleving. Grote maatschappelijke uitdagingen, zoals grondstoffenschaarste, toename van de wereldbevolking en de steeds grotere vraag naar energie zijn hierbij belangrijke onderwerpen. Om het belang van RC voor de Nederlandse chemische industrie te benadrukken, hebben alle VNCI-leden zich gecommitteerd aan het RC-programma.

    

   Responsible Care Global Charter update

   In 2014 kwam de wereldwijde organisatie van de chemische industrie (International Council of Chemical Associations (ICCA)) met een update van de Responsible Care Global Charter. Deze update is gericht op;

   1. Een corporate leiderschapcultuur, gericht op het proactief ondersteunen van veiligheidsmanagement via het wereldwijde Responsible Care initiatief.
   2. Beschermen van mens en milieu door continue verbetering van de SHE prestaties, de beveiliging van onze faciliteiten, processen en technologieën en door continue te verbeteren op het gebied van product- veiligheid en stewardship in de hele keten.
   3. Versterken van managementsystemen door deel te nemen in ontwikkeling- en implementatie van circualir georiënteerd, gedegen en risicogebaseerde wetgeving en best practices.
   4. Beïnvloeden van business partners om het veilige beheer van chemische stoffen binnen de eigen werkprocessen te promoten.
   5. Verenigen van stakeholders, begrijpen en reageren op hun zorgen en verwachtingen voor veiligere werkprocessen, producten en de open communicatie over de prestaties en producten.
   6. Bijdragen aan duurzaamheid door verbeterde prestaties, grotere economische kansen en de ontwikkeling van innovatieve technologieën en andere oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. 

   Responsible Care rapport

   Ieder jaar rapporteert de VNCI via het RC-rapport over de prestaties van haar leden op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Ook duurzaamheid en transparantie zijn een vast onderdeel van het RC-programma. Om het belang van duurzaam ondernemen verder invulling te geven, wordt met ingang van 2014 een Duurzaamheidsrapport over de ontwikkelingen in de chemie geïntroduceerd. RC maakt hier integraal deel van uit. Het rapport is in juni 2014 verschenen.

    

   Responsible Care-prijs

   De VNCI reikt jaarlijks de Responsible Care-prijs uit aan het meest inspirerende en aansprekende project uit de Nederlandse chemische industrie. Het winnende project moet zorgen voor een substantiële verbetering van prestaties op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu, duurzaamheid en ketenbeheer. De VNCI wil haar leden met deze prijs stimuleren en inspireren nog actiever te zijn op het vlak van RC. Zowel initiatieven met een bescheiden resultaat als grote projecten maken kans op de onderscheiding.

   Contactpersoon

   Foto

   Sjoerd Looijs
   Senior Beleidsmedewerker Responsible Care en Duurzaamheid
   070 - 337 87 47
   Contact

   Telefoon: 070 337 87 87
   Fax: 070 320 39 03
   E-mailadressen

   Postadres
   Postbus 443
   2260 AK  Leidschendam

   Bezoekadres
   Castellum, ingang C
   Loire 150
   2491 AK  Den Haag

   Perscontact
   Woordvoerder: Roderik Potjer, Hoofd Communicatie & Public Affairs
   Telefoon: 070 337 87 30
   E-mail: potjer@vnci.nl

   Inschrijven voor de nieuwsbrief

   Lees de Chemie Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de VNCI.

   Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
   U bent succesvol ingeschreven
   U bent succesvol uitgeschreven
   Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

   all rights reserved 2017