NLEN(X) Sluiten

        

NL EN

Ledennet

Naaste pagina's

  Onderliggende pagina's

   Innovatie   Innovatie

   De Nederlandse chemie behoort als hoogwaardige en kennisintensieve sector wetenschappelijk en industrieel tot de wereldtop. Als maaksector heeft de chemie een unieke uitgangspositie als het gaat om het bijdragen aan welvaart, maatschappij en de Nederlandse economie. De chemische industrie maakt hoogwaardige en innovatieve producten die de kwaliteit van leven verregaand verbeteren en wil bovendien oplossingen bieden voor maatschappelijke problemen.

   Tegelijkertijd wil de sector het verbruik van energie en fossiele grondstoffen drastisch verminderen en de risico’s die met chemische processen samenhangen verder terugdringen. Hiervoor is innovatie, ofwel het realiseren van nieuwe, duurzame en commerciële bedrijvigheid, noodzakelijk. Door het ontwikkelen van nieuwe materialen en stoffen met innovatieve toepassingen, is de chemie ook een motor voor innovatie in andere sectoren.

   Innoveren kan alleen als het overdragen van menselijke kennis, ofwel de kennisinfrastructuur, goed is geregeld. Naast toonaangevende universiteiten zijn daarom ook voldoende goed opgeleide mensen en een blijvende stimulering van innovatie vanuit de overheid noodzakelijk. De VNCI werkt om die reden nauw samen met de overheid en kennisinstellingen om vraag en aanbod optimaal op elkaar af te kunnen stemmen. Ook in de toekomst blijft de chemische sector zo een belangrijke motor voor innovatie en onderwijs in Nederland.

   Contactpersoon

   Foto

   Onno de Vreede
   Hoofd Vernieuwing & Human Capital
   070 - 337 87 26
   Contact

   Telefoon: 070 337 87 87
   Fax: 070 320 39 03
   E-mailadressen

   Postadres
   Postbus 443
   2260 AK  Leidschendam

   Bezoekadres
   Castellum, ingang C
   Loire 150
   2491 AK  Den Haag

   Perscontact
   Woordvoerder: Roderik Potjer, Hoofd Communicatie & Public Affairs
   Telefoon: 070 337 87 30
   E-mail: potjer@vnci.nl

   Inschrijven voor de nieuwsbrief

   Lees de Chemie Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de VNCI.

   Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
   U bent succesvol ingeschreven
   U bent succesvol uitgeschreven
   Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

   all rights reserved 2017