VNCI Podcasts

De Koninklijke VNCI is afgelopen zomer gestart met podcasts. Een initiatief dat een vervolg krijgt. Op deze pagina vind je een overzicht van de podcasts die je terug kunt luisteren op ons Spotify-kanaal. Heb jij een onderwerp waarover je graag een podcast wilt horen? Of wil je zelf een keer deelnemen aan een podcast? Stuur ons een mail

 

Podcast Een eerlijk gesprek over biogrondstoffen

We hebben er 100 jaar over gedaan om de huidige chemische industrie op te bouwen. Voor de volgende transitie hebben we maar 30 jaar, want de klimaatdoelen gaan uit van een op hernieuwbare grondstoffen gebaseerde industrie in 2050. Rosienne Steensma, senior Beleidsmedewerker Procesveiligheid, Klimaat, Energie & Milieu bij de VNCI, gaat in gesprek met Martin Junginger (hoogleraar Biobased Economie bij het Copernicusinstituut van de Universiteit Utrecht) en Jelmer Vierstra, (programmaleider Circulaire Economie bij Natuur en Milieu).

Luister naar de podcast met Martin, Jelmer en Rosienne


Podcast Vrouwen in de chemie

Wat zijn de voordelen van werken in de chemie? Waarom zou je juist als vrouw voor deze sector moeten kiezen? Vicky Hendriks, woordvoerder Koninklijke VNCI, gaat in gesprek met Marina Boersma en Jessica Münch. Ze zijn beide werkzaam bij DSM en ambassadeurs voor de campagne Women in Chemistry, een initiatief van de VNCI om meer vrouwen te interesseren voor een baan in de chemische sector. 

Luister naar de podcast met Marina, Jessica en Vicky


Podcast Tweede Kamerverkiezingen 2021

In deze aflevering vertellen public affairs specialisten Paul Nedermeijer en Roderik Potjer alles over de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar en de daarop volgende kabinetsformatie. Waarom moet je weten wat het basispad is? Wat doen de Centraal Economische Commissie en de Studiegroep Begrotingsruimte? En gaan Mark Rutte, Hugo de Jonge, Sigrid Kaag en alle andere lijststrekkers echt het verschil maken? Samen met voormalig Tweede Kamerlid en nu eigenaar van public affairs bureau Publieke Zaken René Leegte nemen Paul en Roderik je mee langs de Haagse burelen.

Luister naar deze podcast