NLEN(X) Sluiten

        

NL EN

Ledennet

Onderliggende pagina's

  Activiteiten


  De VNCI ontplooit activiteiten van en voor de chemie. Zo promoot zij het studeren van chemie onder jongeren, geeft zij haar leden een leidraad om op een duurzame manier te werken en de veiligheid nog verder te verbeteren. Hieronder staan een aantal belangrijke activiteiten van de VNCI beschreven.

   

  Topsector Chemiebeurs

  De Topsector Chemie wil dat meer veelbelovende scholieren kiezen voor een opleiding scheikunde of scheikundige technologie. Dat is nodig om het tekort op de arbeidsmarkt aan goede afgestudeerde scheikundigen in Nederland te verminderen. Om studenten te stimuleren chemie te studeren, heeft de VNCI de Topsector Chemiebeurs in het leven geroepen. Getalenteerde studenten ontvangen tijdens hun studie € 500 per maand van bedrijven die naast een beurs ook praktijkervaring bieden.

  Lees meer over de Topsector Chemiebeurs

   

  Veiligheid Voorop

  Met het plan Veiligheid Voorop verbetert het bedrijfsleven de veiligheid in bedrijven die grootschalig met gevaarlijke stoffen werken, de zogenoemde BRZO- en Arie-bedrijven. Dit moet leiden tot het verder terugdringen van risico’s. Het plan Veiligheid Voorop is ontwikkeld door werkgeversvereniging VNO-NCW en de brancheorganisaties VNCI, VNPI, VHCP en VOTOB. Ook VOMI, NVDO en Profion hebben zich bij het initiatief aangesloten.

  Lees meer over Veiligheid Voorop

   

  Routekaart Chemie

  De chemische sector heeft een belangrijke sleutel in handen om een substantiële bijdrage te leveren aan de verduurzaming en CO2-reductie, ook in andere sectoren. De Routekaart Chemie 2030 van de VNCI is een concrete uitwerking van de manier waarop de chemische industrie die sleutelrol wil waarmaken. 

  Ga naar de Routekaart Chemie


  Contact

  Telefoon: 070 337 87 87
  Fax: 070 320 39 03
  E-mailadressen

  Postadres
  Postbus 443
  2260 AK  Leidschendam

  Bezoekadres
  Castellum, ingang C
  Loire 150
  2491 AK  Den Haag

  Perscontact
  Woordvoerder: Roderik Potjer, Hoofd Communicatie & Public Affairs
  Telefoon: 070 337 87 30
  E-mail: potjer@vnci.nl

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Lees de Chemie Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de VNCI.

  Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
  U bent succesvol ingeschreven
  U bent succesvol uitgeschreven
  Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

  all rights reserved 2017