18 - 10 - 2019

Careerdays Delft 26-28 november. Doet jouw bedrijf mee?

 

Tijdens de Career Day West, georganiseerd door Jet-Net & TechNet, ontdekken meer dan 1500 leerlingen in het voortgezet onderwijs (3 vmbo, 4 havo, 5 vwo) de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. Deze leerlingen hebben al interesse in techniek en het is de uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren. Ze gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: ervaren! De bijdrage vanuit bedrijven is onmisbaar bij de Career Days. Jullie organisatie wordt dan ook van harte uitgenodigd om deel te nemen. 

 

Praktische informatie

Datum en tijd: 26 t/m 28 november van 09.00 – 16.00 uur
Locatie: X TU Delft, Mekelweg 8-10, 2628 CD Delft
Standruimte: circa 25m2
Jet-Net & TechNet neemt de kosten voor haar rekening die voortvloeien uit locatiehuur, faciliteiten stand, catering, techniek, beveiliging en didactische ondersteuning. 

 

Programma 

26 en 27 november staan in het teken van 4 havo en 5 vwo met een N-profiel. 28 november staat in het teken van 3 vmbo gl en tl. Ieder bedrijf biedt per dagdeel 4 keer dezelfde workshop aan die wordt bezocht door 10 tot 12 leerlingen. Elk bezoek duurt 25 minuten. Per dagdeel bezoeken maximaal 5 groepen de workshop.

 

C3 helpt met leuke activiteiten

Te weinig expertise in huis om aantrekkelijke jeugdactiviteiten te ontwikkelen waarbij jongeren ook kennismaken met beroepen en opleidingen uit de sector?  Ga om tafel met onze partner Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3). Neem contact op met Marijn Meijer, mmeijer@c3.nl. Of spreek ze aan tijdens een van de Careerdays. C3 vertegenwoordigt al jaren de chemiesector met interactieve workshops tijdens de careerdays. Het vertalen van bedrijfsprocessen en werkveld naar didactische activiteiten voor jongeren is hun specialisme.

 

Aanmelden voor deelname

Als je interesse hebt in deelname aan de Career Day West, dan kan je je hier aanmelden. 

 

Geen workshop, maar deelnemen met Career Guides? 

Tijdens het evenement bezoeken de leerlingen workshops in een dagdeel van drie uur, onder begeleiding van een Career Guide. Voor de Career Day West is Jet-Net & TechNet ook op zoek naar Career Guides. De Career Guide is een sleutelfiguur voor de leerlingen en zorgt voor een soepel verloop van de dagen. 

De taak is driedelig:
Persoonlijk: een Career Guide is een medewerker of student met een technische achtergrond en kan vanuit eigen persoonlijke ervaringen leerlingen inspireren voor een studie en loopbaan in de techniek.
Logistiek: een Career Guide zorgt dat zijn groepje de juiste stands bezoekt, dat ze op tijd zijn bij de stands en dat de groep bij elkaar blijft. Ook zorgt de Career Guide ervoor dat de leerlingen een evaluatieformulier invullen voordat ze vertrekken.
Inhoudelijk: een Career Guide probeert antwoord te geven op vragen over technologie, studiemogelijkheden en beroepsperspectieven in deze sector. 

Interesse om deel te nemen als Career Guide? Neem dan contact op met jetnetcareerdaywest@gmail.com.


Lees meer over dit onderwerp via de tag(s):
Beurs
Onderwijs
Workshop

Onderdeel van dossier(s):