16 - 05 - 2019

Chemie verbindt tijdens veelzijdige Behind the scenes @Rotterdam

 

Chemie verbindt! Dat was, na een dag vol verhalen over de chemie, de conclusie van dagvoorzitter Joost Hoebink.

Het verhaal van oplossingen door en kansen in de chemie staat centraal tijdens de Behind the scenes @Rotterdam op maandag 13 mei. Deelnemers, waaronder ook studenten en beleidsmakers, beginnen de dag met een kijkje achter de schermen op locatie bij BP, LyondellBasell & Covestro, ExxonMobil, Shell en Hunstman. Enthousiaste medewerkers vertellen daar over de nieuwste ontwikkelingen in hun werk en de samenwerking met de vele partijen in en buiten het cluster.

Alice Krekt van DeltaLinqs sprreekt over het belang van de chemie voor de energietransitie waarbij ze aangeeft dat warmtuitwisseling en elektrificatie van bepaalde processen de eerste fase is. En Gedeputeerde Zuidholland, Jeannette Baljeu, ziet de Rotterdamse regio mét sterke industrie als powerhub van Europa.

Bernard Wientjes, voorzitter van de VNCI stelt in haar thuisstad de nieuwe VNCI directeur Manon Bloemer voor en geeft een glashelder signaal af dat een NL CO2 heffing dom is en niet werkt.

Na een inspirerende lezing over een oplossing van het plasticprobleem door Professor John Grin van de UVA en tips en trics van wetenschapsjournaliste Marloes ten Kate over het vertellen van je verhaal, gaan de deelnemers zelf aan de slag in meerdere break-outsessies.

De dag wordt afgesloten met een oproep door wethouder Arno Bonte : “Wat ik zo mooi vind is dat heel veel van de chemiebedrijven al goed bezig zijn met de Energietransitie. Maar nog te veel in het verborgene. Kom op met de verhalen over jullie bijdrage!”

 

Bekijk hier alle foto's van Behind the scenes@Rotterdam:


Lees meer over dit onderwerp via de tag(s):
VNCI bijeenkomst