23 - 05 - 2019

‘Industrie in beeld: klimaat en economie in de regio’

 

Op maandag 24 juni organiseren de gezamenlijke industriebedrijven in Nederland de manifestatie ‘Industrie in beeld: klimaat en economie in de regio’ in Perscentrum Nieuwspoort. Dit gebeurt onder de vlag van het nieuwe nieuws- en informatieportaal www.industrieplein.nl.

De industrie is een motor voor banen, MKB, onderwijs en onderzoek. Industriële partijen opereren altijd in hun regio en vormen daar banden met overheden, MKB, ROC’s, HBO’s en universiteiten. Het belang van de industrie voor de regio als werkgever is groot. Dat regionale belang willen wij onder de aandacht brengen en vormt daarom de kern van deze middag.

 

Stakeholders en politiek in gesprek
Circa 100 stakeholders uit politiek, overheid, bedrijfsleven, NGO’s en belangengroepen  gaan in gesprek over de kansen en uitdagingen voor de industrie bij het behalen van de klimaatdoelen met behoud van de economische kracht van de regio. Dit doen we in vijf rondes.

In iedere ronde ligt de focus op een van de vijf industrieclusters in Nederland. Aan de hand van beelden van fotograaf en kunstenaar Jeronimus van Pelt voeren vertegenwoordigers van de industrie, politiek en NGO’s tweegesprekken. Martijn de Greve zal de middag modereren.

 

aanmelden

 

De belangrijkste gasten (onder voorbehoud)

  • Dilan Yesilgöz, Tweede Kamerlid VVD
  • Tom van der Lee, Tweede Kamerlid GroenLinks
  • Matthijs Sienot, Tweede Kamerlid D66
  • Ira von Harras, directeur Zeeuwse Milieufederatie
  • Cas König, directeur Groningen Seaports
  • Robert Claasen, directeur Chemelot

 

 


Lees meer over dit onderwerp via de tag(s):
VNCI bijeenkomst
Debat

Onderdeel van dossier(s):