09.09.2022

Lobby Update week 36

De eerste Lobby Update na het zomerreces met onder andere aandacht voor het werkbezoek van Joris Thijssen (PvdA) en Suzanne Kröger (GL) aan Chemelot, SABIC en QCP. Eind augustus sprak VNCI-voorzitter Paul de Krom met Volt-fractievoorzitter Laurens Dassen.

 

Volgende week brengen Pim van Strien (VVD), woordvoerder innovatie-, topsectoren-, en industriebeleid, en Zohair el Yassini (VVD), woordvoerder groen onderwijs en mbo, een werkbezoek aan Nobian in de Botlek.

Prinsjesdag komt eraan, de derde dinsdag in september valt dit jaar op 20 september en staat in het teken van de koopkrachtcrisis, stikstofproblematiek en de hoge gas- en energieprijzen voor de huishoudens en het bedrijfsleven. Ook dit jaar analyseert VNCI voor haar leden de verschillende departementale begrotingen.

Verder in de Lobby Update onder andere aandacht voor de verschillende contactmomenten (werkbezoeken en gesprekken) met Kamerleden. Ook vind je er een overzicht van de gestelde Kamervragen, Kamerstukken en aankondigingen van verschillende commissiedebatten.

Is jouw bedrijf lid van de VNCI, maar heb jij nog geen login? Vraag deze dan aan