17.05.2022

De drie tips voor het geven van een goede gastles

Ken je publiek, bedenk je hoofdboodschap en zorg voor vaart en plezier in je verhaal. Dit zijn de drie belangrijkste punten om rekening mee te houden als je een gastles voor een schoolklas voorbereid, aldus Jessica Münch, Improvement Engineer bij BioConnection. 

 

Jessica mag zich inmiddels een ervaren gastlesgever noemen. In de coronajaren gaf ze geregeld online gastlessen die ze grondig voorbereidde om zo haar publiek mee te nemen in haar enthousiasme voor werken in de chemie. Ze deelde haar belangrijkste lessen en tips tijdens een online masterclass 'Een gastles geven doe je zo'.

Neem jongeren mee in jouw verhaal en laat vooral zien dat je meer bent dan je functietitel. Jessica houdt haar gastlessen dan ook heel dicht bij zichzelf. Ze vertelt over haar loopbaan, maar zeker ook over haar hobby’s buiten het werk om. Haar belangrijkste tips zijn: bereid je goed voor, weet wie je publiek is en houd je verhaal persoonlijk en vooral niet te lang. Immers, de aandachtspanne van de jeugd is heel kort: TikTok is de norm.

Kijk de masterclass terug

Wil jij ook een gastles geven? Op Wij zijn Chemie vind je meer informatie.