16.05.2022

Nobian presenteert duurzaamheidsambitie: C0₂-neutraal in 2040

Nobian kondigde vandaag zijn duurzaamheidsprogramma Grow Greener Together aan, voor het eerst als onafhankelijk bedrijf. Sinds 1990 verminderde de CO2-voetafdruk al met 40 procent. Nu gaat Nobian een stap verder, met als doel een van de duurzaamste bedrijven van Europa te worden. Om dit te bereiken stelt Nobian zichzelf het target om in 2040 CO2-neutraal te zijn, met 100 procent hernieuwbare energie.

 

Het programma Grow Greener Together is opgebouwd rond drie pijlers: Climate, Circular en Care. Naast het terugdringen van de CO2-uitstoot en het verhogen van hernieuwbare energie bestaan de duurzaamheidsdoelstellingen onder andere uit energieopslag, groene certificering van producten zoals waterstof, recycling, veiligheid en activiteiten met lokale gemeenschappen.

Sinds 1990 hebben we onze ecologische voetafdruk al met 40 procent verminderd, maar er is meer nodig", aldus Michael Koenig, CEO van Nobian. "We streven ernaar om een van de duurzaamste chemiebedrijven van Europa te worden, maar dit is niet iets dat we alleen kunnen doen. Daarom willen wij samen groener groeien (Grow Greener Together) met onze klanten, omgeving en partners. We willen onze competenties op het gebied van zout- en elektrochemie benutten om groene groei te stimuleren in impactvolle markten, zoals energieopslag en waterstof, om zo uitdagingen op het gebied van duurzaamheid om te zetten in zakelijk succes", voegde Koenig toe.