07.04.2022

Speelgoedbedrijf Mattel gaat hernieuwbare polymeren van SABIC gebruiken

SABIC en Mattel hebben een samenwerking aangekondigd om gecertificeerde hernieuwbare polymeren uit SABIC's TRUCIRCLE™-programma op te nemen in het productaanbod. De eerste Mattel-speelgoedproducten die in 2022 op de markt komen met gecertificeerde hernieuwbare SABIC® PP (polypropyleen) polymeren, zijn van MEGA™ en Matchbox.

 

MEGA BLOKS Green Town is de allereerste speelgoedlijn die verkrijgbaar is bij de grootwinkelbedrijven die CO2-neutraal is gecertificeerd. De nieuwe constructiespeelsets, waaronder de Grow & Protect Farm en het Build & Learn Eco House, zijn van duurzaam materiaal gemaakt en helpen kinderen groen gedrag aan te leren. Van het merk Matchbox bevatten alle Action Driver-speelsets en de Matchbox Recycling Trucks SABIC-materialen.

"De samenwerking met Mattel is een belangrijke stap in het leveren van materialen aan onze klanten die hun ecologische voetafdruk op een groot aantal consumentenmarkten kunnen verkleinen, en Mattel is een pionier in de speelgoedindustrie", zegt Lada Kurelec, General Manager voor PP. & E4P Zakelijk, SABIC. “Onze materialen uit hernieuwbare bronnen vergemakkelijken de omschakeling van bestaande op fossiele brandstoffen gebaseerde toepassingen zonder concessies te doen aan zuiverheid en kwaliteit. We zijn blij om zo'n goede samenwerking met Mattel tot stand te brengen en waarde te creëren met duurzamere materiaalkeuzes via ons TRUCIRCLE-portfolio."

Lees het volledige bericht

Foto: SABIC