10.12.2021

FDCA Flagship Plant Avantium rond: plantaardige, recyclebare kunststof

VNCI-lid Avantium heeft de financiering rond voor de bouw van haar FDCA Flagship Plant. Het wordt de eerste commerciële fabriek ter wereld die FDCA (furaandicarbonzuur) gaat produceren. FDCA is een van de belangrijkste bouwstenen om 100% plantaardige, recyclebare kunststof (PEF) te produceren. PEF heeft ook functionele voordelen in vergelijking met kunststoffen op basis van fossiele brandstoffen. 

 

Tom van Aken, Chief Executive Officer van Avantium: "Wij waarderen het vertrouwen dat onze partners, en in het bijzonder een sterk consortium van Nederlandse banken, stellen in onze innovatieve technologie om FDCA en PEF te produceren. Door te voldoen aan de drie voorwaarden voor de bouw van onze FDCA Flagship Plant, hebben we een kantelpunt bereikt in onze reis naar de commercialisering van de next generation plantaardige kunststof PEF. Een nieuwe kunststof op de markt brengen is een buitengewone prestatie. Met de steun van al onze belanghebbenden zullen onze volharding, inspanningen en gedrevenheid binnenkort vruchten afwerpen. We zijn trots dat we een leidende rol kunnen spelen in het versnellen van de overgang naar de circulaire economie en tegelijkertijd waarde kunnen creëren voor onze aandeelhouders."

Avantium is een toonaangevend technologieontwikkelingsbedrijf en een voorloper op het gebied van duurzame chemie. Avantium ontwikkelt nieuwe technologieën op basis van hernieuwbare grondstoffen als alternatief voor fossiele chemicaliën en kunststoffen.