09.12.2021

D66-Kamerlid Raoul Boucke brengt virtueel werkbezoek aan Shell Moerdijk

Tweede Kamerlid Raoul Boucke (D66) heeft op maandag 6 december een virtueel werkbezoek gebracht aan Shell Moerdijk. De focus van het werkbezoek lag op de thema’s waterstof, chemische en plastic recycling, elektrisch kraken en groene chemie. Ook de rol van Shell in de energietransitie en de ombouw van chemiecomplex Moerdijk/Pernis kwam aan bod.

 

Aan de hand van stellingen en dilemma’s discussieerden de deelnemers over de verduurzaming van Shell en van de chemische industrie. Shell wil in 2050, of eerder, een energiebedrijf worden met netto nul uitstoot. Samen met haar partners heeft Shell de afgelopen jaren flinke stappen gezet op weg naar een schonere toekomst.

Ook Shell Moerdijk, één van de grootste chemiecomplexen in Europa, investeert volop in de energietransitie. Zo worden de fornuizen van de kraakinstallatie de komende jaren een stuk energie-efficiënter (Project skyline). Daarnaast staat het verduurzamen van de grondstoffen voor de chemie hoog op de agenda. Het past in Shells ambitie om tegen 2025 een miljoen ton plastic afval per jaar te verwerken in de eigen chemische fabrieken wereldwijd. Shell Moerdijk wil grondstoffen uit plastic afval gebruiken in haar kraakinstallatie