Subsidienieuws: VEKI-regeling en submodule proces efficiëntie TSE-studies

Binnen de VEKI-regeling zijn per 1 september drie wijzigingen doorgevoerd en binnen de TSE-studies is een nieuwe submodule proces efficiëntie studies toegevoegd. 

 

Wijzigingen Versnelde Klimaatinvesteringen Industrie (VEKI)

Op 1 september is de gewijzigde VEKI-regeling ingegaan. Het subsidieplafond voor deze regeling is opgehoogd naar 15 miljoen euro, de realisatietermijn is veranderd naar drie jaar na beschikking en bedrijven die niet vallen onder de energiebesparingsplicht mogen bedrijfsspecifieke energieprijzen hanteren. Het totale budget van de VEKI-regeling is opgehoogd tot 82 miljoen euro.

Nieuwe submodule proces efficiëntie studies onder Topsector Energiestudies Industrie

De nieuwe submodule proces efficiëntie studies is een subsidie voor de kosten die gemaakt worden om externe kennis te betrekken bij de basic engineering van proces efficiëntie investeringen. Het minimumsubsidiebedrag is 50.000 euro. Ook wordt de hele regeling TSE-studies verlengd en opengesteld van 15 september tot en met 14 december 2021. Dat houdt in dat ook de andere onderdelen van de TSE-studies regeling openblijven tot eind van dit jaar. Voor de gehele regeling is 7,5 miljoen euro beschikbaar.

Meer informatie vind je op de website van de Staatscourant.