15.04.2021

Yolande Verbeek tweede finalist Plant Manager of the Year 2021

Yolande Verbeek van Uniper is de tweede finalist van de Plant Manager of the Year 2021 verkiezing. Eerder al werd bekendgemaakt dat Mark Gerards van VNCI-lid SABIC in Geleen de eerste finalist is.

 

Yolande Verbeek is plantmanager van de kolencentrale van Uniper op de Maasvlakte. Toen zij in 2018 de stap naar Uniper maakte, dacht Verbeek: : Hoe ga ik nou aan mijn vrienden uitleggen dat ik voor een kolencentrale ga werken?” Ze blijkt dat heel goed uit te kunnen leggen. “Je hebt een betrouwbare basisvoorziening aan elektriciteit nodig in Nederland. Daarnaast sta ik graag aan de basis van het nieuwe energielandschap als kolen worden uitgefaseerd.’ Uniper heeft dan ook al veel plannen om om te schakelen naar andere technologieën, brandstoffen en CO2-neutraal of zelfs –vrij verder te gaan.”

De verkiezing van de Plant Manager of the Year wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van Industrielinqs pers en platform in samenwerking met de VNCI, Votob, VOMI, Deltalinqs, Nogepa, het Havenbedrijf Rotterdam en het Petrochem Platform. De verkiezing draagt bij aan een positief imago van de Nederlandse industrie door de inspanning en prestaties van plantmanagers te benoemen en te waarderen. De focus ligt hierbij op veiligheid, gezondheid, milieu, productiviteit en duurzaamheid. Tijdens Deltavisie 2021 op 17 juni maken we bekend wie zich komend jaar Plant Manager of the Year 2021 mag noemen.