02.04.2021

Mark Gerards van SABIC eerste finalist Plant Manager of the Year 2021

Mark Gerards van VNCI-lid SABIC in Geleen is de eerste finalist voor Plant Manager of the Year 2021. De winnaar wordt het boegbeeld van de Nederlandse procesindustrie en wordt bekendgemaakt tijdens het congres Deltavisie op 17 juni.  

 

Gerards (39 jaar) is sinds vorig jaar plantmanager van een van de krakers (de Olefins-3 fabriek) van SABIC in Geleen. Een kraker waarvan het de vraag is of hij over tien jaar nog op de huidige manier opereert. De kraker is al vijftig jaar oud en niet energetisch gebouwd. Dat brengt steeds hogere kosten met zich mee. SABIC heeft plannen om de kraker te elektrificeren zodat hij toch nog decennia mee kan.

Een fabriek waarover discussie is voor de toekomst brengt onzekerheden mee voor medewerkers. Gerards probeert de zorgen te vertalen naar een toekomst. Toch is de sfeer volgens de plantmanager goed. "Dat krijg ik niet alleen zelf terug, maar dat blijkt ook uit onderzoeken die we door derden laten doen. We hebben open communicatie met elkaar, medewerkers gaan ervoor, helpen elkaar en willen verbeteren. Ik vind het mooi om daarbij betrokken te zijn. Ik heb er ook vertrouwen in dat het goed komt met onze site."

Plant Manager of the Year

De verkiezing van de Plant Manager of the Year wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van Industrielinqs pers en platform in samenwerking met de VNCI, Votob, VOMI, Deltalinqs, Nogepa, het Havenbedrijf Rotterdam en het het Petrochem Platform. De verkiezing draagt bij aan een positief imago van de Nederlandse industrie door de inspanning en prestaties van plantmanagers te benoemen en te waarderen. De focus ligt hierbij op veiligheid, gezondheid, milieu, productiviteit en duurzaamheid.

Lees meer


Chemie Magazine | Plant Manager of the Year 2020 Mirjam Verhoef: "Als je mensen goed begeleidt, zijn ze tot heel veel in staat"