Women in Chemistry: rolmodellen belangrijk voor de nieuwe generatie

Geen warme croissantjes, maar het enthousiasme was er niet minder om tijdens de digitale Women in Chemistry Breakfast Show op donderdag 11 februari. Met meer dan 150 deelnemers was de passie voor onze missie goed voelbaar: meer jonge meiden enthousiast maken voor een carrière in de chemie.

 

Mirjam Verhoef, site manager DSM in Hoek van Holland, inspireerde veel deelnemers met haar verhaal over vrouwelijk leiderschap. Sahar Yadegardi, directeur VHTO Nederland, riep alle deelnemers op om mee te doen met Girls Day op donderdag 15 april en benadrukte hoe belangrijk wij als rolmodellen zijn voor de nieuwe generatie. Mimi den Uyl van de Sisters in Science deelde tips over het succesvol inzetten van social media. Haar boodschap: “Zoek vooral iemand in je bedrijf die het leuk vind om met social media aan de slag te gaan en geef die ook de vrijheid om nieuwe dingen te proberen”. Lucienne Bakker van Dow sloot de show af met het succesverhaal over hun deelname aan de campagne Wij zijn Chemie. Zo brachten zij in beeld hoe een dag van een procesoperator eruit ziet.

Na het plenaire deel gingen de deelnemers in drie subsessies aan de slag met alle ideeën en suggesties. Nienke Mossou-Peters van Nouryon was een van de gespreksleiders van de subsessies. “Ik geloof er sterk in dat als we een goed vrouwennetwerk opzetten waarin we de vrouwen veel geven (inspiratie en netwerk), dit de perfecte basis is. Het stimuleert ons om actief bij te dragen als mentor, gastdocent of vlogger.”

Lees meer over Women in Chemistry.