Knorr-bouillon verpakt in circulair polypropyleen van SABIC

VNCI-lid SABIC werkt samen met Unilever en Greiner Packaging aan een circulaire bouilloncontainer van Knorr. Het chemiebedrijf levert daarvoor een circulair polypropyleen dat ftalaatvrij is en aan verschillende Europese voorschriften voor voedselcontact voldoet.

 

Het gecertificeerde polymeer wordt geproduceerd door recycling van gebruikt en gemengd plastic dat moeilijk te recyclen is. Het plastic wordt afgebroken en teruggebracht naar het moleculaire niveau. De ontstane pyrolyse-olie komt vervolgens als een drop-in de productieketen van SABIC binnen om nieuwe materialen te maken die voldoen aan strenge kwaliteitseisen, zoals de Europese veiligheidsnormen voor voedselcontact voor voedselverpakkingen. Greiner Packaging produceert vervolgens de containers met deksels. De algemeen erkende ISCC PLUS-accreditatie van het polymeer zorgt voor traceerbaarheid in de hele toeleveringsketen, van grondstof tot eindproduct. Het polymeer is onderdeel van SABIC’s TRUECIRCLE-portfolio.

Knorr is een merk van Unilever, die ernaar streeft om het gebruik van nieuw plastic tegen 2025 te halveren. “Plastic afval omzetten in circulair polymeer zal een belangrijke factor zijn om dat doel te bereiken”, aldus Mike Ross van Unilever.

Lees meer