CDA-Kamerlid Von Martels bezoekt Nouryon en Avantium

Tweede Kamerlid Maurits von Martels (CDA) bezocht in juni Nouryon en Avantium op het Chemiepark Delfzijl in Farmsum. De focus van het werkbezoek lag op de thema’s duurzaamheid, circulaire economie en externe veiligheid. Er was veel aandacht voor de inzet van de bedrijven om de chemie te verduurzamen.

 

Nouryon, Avantium en het Chemiepark Delfzijl dragen met hun geïntegreerde en innovatieve aanpak bij aan het doel: groene chemie. Een transitie die door beide bedrijven als kans wordt opgepakt.

Von Martels, woordvoerder milieu, externe veiligheid, circulaire economie en biobrandstoffen (tweede van links) krijgt uitleg van medewerkers van Avantium.

Nouryon, met een grote productielocatie op het chemiepark, is wereldwijd marktleider op het gebied van essentiële chemie. Ondernemingen over de hele wereld vertrouwen op de producten van Nouryon voor het maken van dagelijkse benodigdheden als papier, kunststof, bouwmaterialen, farmaceutica en persoonlijke verzorgingsproducten.

Avantium is een toonaangevend chemisch technologiebedrijf en koploper op het gebied van renewable chemistry. Samen met partners werkt het bedrijf wereldwijd aan efficiënte processen en duurzame producten op basis van biobased grondstoffen. Avantium is een kraamkamer van baanbrekende renewable chemistry oplossingen.

Chemiepark Delfzijl

Een keten van hoogwaardige bedrijven die elkaars producten en diensten verwerken en afnemen, vormen samen het Chemiepark Delfzijl. De bedrijven die op dit park gevestigd zijn hebben zich dankzij de aanwezige natuurlijke grondstoffen en goede onderlinge logistieke verbindingen ontwikkeld tot een geavanceerde, duurzame bedrijfsketen.