Hoofdrol chemie bij aanpak coronacrisis

In De Telegraaf vandaag een artikel over de bijdrage van de chemie bij het bestrijden van COVID-19. Directeur Nouryon Nederland Egbert Henstra en VNCI-directeur Manon Bloemer vertellen hoe de chemische industrie in Nederland razendsnel geschakeld heeft in de coronacrisis. De sector is hofleverancier van de belangrijkste stoffen voor producten die nodig zijn om de zorg en de anderhalvemeter-samenleving te laten functioneren.

 

"Wij hebben afgelopen tijd wel verschuivingen gezien in onze productie, zegt Egbert Henstra, directeur van Nouryon Nederland. Wij maken een breed pallet aan stoffen speciaal ingezet in deze coronacrisis. Van zout uit onze eigen winning maken we ingrediënten voor bleekschoonmaakmiddelen. Daarnaast maken we producten die ervoor zorgen dat schoonmaakmiddelen ontsmettend werken." 

Dat de Nederlandse chemische industrie zo snel heeft kunnen inspringen op het coronavirus, is volgens Manon Bloemer typisch voor hoe de chemie in Nederland georganiseerd is. "De contacten in de keten tussen zowel grote als kleine bedrijven zijn heel goed", zegt de branchedirecteur.

Lees het artikel in De Telegraaf (Premium voor abonnees)