18 - 02 - 2020

Wie wordt het nieuwe boegbeeld voor de industrie?

'Actions speak louder than words'. Deze slogan stond centraal bij de verkiezing van Marinus Tabak (RWE) als Plant Manager of the Year 2019. Hij vindt dat de industrie zich veel meer moet laten zien. Maar aan wie kan hij in juni het stokje met een gerust hart overdragen? Wie wordt het nieuwe boegbeeld voor de Nederlandse procesindustrie? Ken jij dé voortreffelijke plant- of sitemanager? Meld haar of hem dan voor 15 maart 2020 aan.

 

De verkiezing van de Plant Manager of the Year wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van Industrielinqs in samenwerking met de VNCI, Votob, Deltalinqs, Nogepa en het Havenbedrijf Rotterdam. Je kunt kandidaten uit de chemiesector, raffinage, de olie- en gassector, maar ook andere procesindustrieën, zoals papier en voedingsmiddelen aanmelden.

De verkiezing draagt bij aan een positief imago van de Nederlandse procesindustrie door de inspanning en prestaties van fabrieksmanagers te benoemen en te waarderen. De focus ligt hierbij op veiligheid, gezondheid, milieu, productiviteit en duurzaamheid. Om dit voor het voetlicht te brengen, verschijnen er interviews met de genomineerden en de winnaar in de magazines Petrochem en Chemie Magazine. Ook wordt er van de finalisten een videoreportage gemaakt.

 

Aanmelden

Een vakkundige jury beoordeelt de kandidaten onder andere op maatschappelijke betrokkenheid, leiderschap en communicatieve vaardigheden. Tijdens het congres Deltavisie 2020 op 11 juni in Spijkenisse presenteren de finalisten zich aan het publiek. In de avond wordt de winnaar bekendgemaakt. De meeste finalisten en winnaars zien de nominatie en uitverkiezing als een teamprestatie. Daarom zal er tijdens de verkiezing ook veel aandacht zijn voor de medewerkers van de kandidaat.

Je kunt jouw kandidaat tot 15 maart 2020 aanmelden bij Wim Raaijen, directeur van Industrielinqs (020-3122 081 of wim@industrielinqs.nl). Vermeld hierbij naam, contactgegevens en de redenen waarom jij vindt dat deze plantmanager in aanmerking komt voor de prijs. Uiteraard kunt je ook de voorwaarden voor de verkiezing opvragen.

 

Marinus Tabak

De huidige Plant Manager of the Year, Marinus Tabak RWE is een natuurtalent. Dat bleek ook wel tijdens de verschillende presentaties die hij het afgelopen jaar gaf. Inspirerend, scherp en vol overgave. Niet anders dan in de dagelijkse praktijk. Hij kan volgens verschillende mensen in zijn directe omgeving met een glimlach de meest serieuze en doordachte uitspraken doen. Om zodoende ook mensen mee te krijgen in complexe veranderingsprocessen. Die kwaliteit kan hij momenteel goed gebruiken. De kolencentrale in de Eemshaven, waarover hij de scepter zwaait, staat voor een ombouw naar biomassa als brandstof. Maar ook weer geen doel op zich. Tabak houdt niet halsstarrig vast aan eerdere keuzes, maar heeft een soepele blik op de toekomst en sluit niets bij voorbaat uit. Daarbij wordt hij natuurlijk gesteund door de inmiddels getoonde flexibiliteit bij RWE. Over enkele jaren is volgens hem het terrein van de kolencentrale omgebouwd tot een geïntegreerde, multi-inzetbare energie- en chemie-site.

 

Winnaars Plant Manager of the Year

 • 2008 Robin Mooldijk (Shell Moerdijk)
 • 2009 Eward Hofstede (DSM Schoonebeek)
 • 2010 Dik Schipper (Dow Terneuzen)
 • 2011 Edith Romp (Teijin Aramid Delfzijl)
 • 2012 Michel Meertens (DSM Delft)
 • 2013 Cas König (ESD SIC Delfzijl)
 • 2014 Frans  Scheeren (OCI Nitrogen Geleen)
 • 2015 Ronald Hoenen (DSM Maastricht)
 • 2016 Jeroen van Woerden (Kemira Rotterdam)
 • 2017 Emre Kaya (Organik Kimya Rotterdam)
 • 2018 Niels Smits (Dow Terneuzen)
 • 2019 Marinus Tabak (RWE Eemshaven)

Lees meer over dit onderwerp via de tag(s):
Chemie Magazine

Onderdeel van dossier(s):