17.02.2020

Shell en de groene stadsdistributie in Den Haag

De bevoorrading van kantoren in Den Haag leidt dagelijks tot verkeersbewegingen en luchtvervuiling. Om drukte en de uitstoot van CO2 en fijn- en stikstof te verminderen, is er sinds 23 januari een nieuwe logistieke hub. Vanuit deze stadshub worden zakelijke goederen gebundeld én met zogeheten 100% zero-emissie voertuigen afgeleverd bij diverse kantoorpanden in de stad. Ook afvalstromen worden efficiënter afgevoerd. Shell doet mee aan deze groene stadsdistributie.

 

De Rijksoverheid, gemeente Den Haag en diverse Haagse bedrijven hebben de ambitie de uitstoot van CO2 en fijn- en stikstof in de binnenstad te verlagen. Stadshubs helpen hen toe te werken naar  een emissievrije binnenstad in 2025.

De hubs bieden de mogelijkheid om zendingen die Den Haag in- én uitgaan te combineren. Goederen uit heel Nederland worden aan de rand van de stad op de hub van SimplyMile ontvangen en vervolgens gebundeld door Djinny. PostNL vervoert deze goederen emissievrij naar de eindgebruikers. SUEZ neemt de logistiek rondom de afvalstromen voor z'n rekening en voert samen met PostNL onder andere verpakkingsmaterialen, citrusschillen, koffiedik en –bekers af naar de stadshub. Het toevoegen van de retourlogistiek voor afvalstromen maakt deze hub in Den Haag uniek.

Door inzet van de zogeheten KPI ‘carbon footprint’ wordt bijgehouden wat de prestaties van de logistieke hub zijn in termen van minder uitstoot, beladingsgraad en aantal vervoersbewegingen.

100% zero-emissie bevoorrading voor de Rijksoverheid, gemeente Den Haag en Haagse bedrijven

Foto: denhaag.nl