31.01.2020

Brexit een feit…wat is de impact voor jouw bedrijf?


Op 31 januari heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie formeel verlaten. Na bekrachtiging van het terugtrekkingsakkoord is een transitieperiode van 11 maanden in gegaan. Gedurende die periode onderhandelen Britse en EU-delegaties over een nieuwe en eerlijke toekomstige samenwerking. Deze samenwerking wordt gebaseerd op de politieke verklaring die in oktober 2019 al is vastgesteld.

 

 

Tot 31 december 2020 verandert er in de praktijk vrijwel niets voor burgers, consumenten, bedrijven, investeerders, studenten en onderzoekers binnen de EU en in het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk wordt niet langer vertegenwoordigd binnen de Europese instituties, maar de EU-wet blijft van kracht in het Verenigd Koninkrijk tot het einde van de transitieperiode. Weet jij wel wat er gaat veranderen ná 31 december 2020 en ben je met jouw bedrijf hier goed op voorbereid? Vul de vernieuwde Brexit Impact Scan in en weet waar je aan toe bent.

Samen met het ministerie van Economische Zaken organiseert VNCI in maart een Brexit-webinar. Heb je specifieke vragen waarop je graag antwoord wilt krijgen tijdens het webinar of wil je nu al meer weten? Stuur een mail naar Reinier Gerrits.  

Veelgestelde vragen

De Europese Commissie heeft in januari de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij gezet. Lees ze hier.


Gerelateerde dossier(s): Ondernemerschap