10.01.2020

CFK Recycling uit Duitsland wint de Sustainable Industry Challenge 2020

Na een spannende finale battle in de boksring riep de jury CFK Recycling uit Duitsland uit tot winnaar van de Sustainable Industry Challange – Chemport Europe edition. Deze scale-up bedacht een methode voor het recyclen van koolstofvezels voor de uitdaging van VNCI lid Teijin Aramid.

 

CFK Recycling wint €100.000,- om te besteden aan de uitwerking van hun innovatie voor dit duurzaamheidsvraagstuk. voorzitter Emme Groot van Economic Board Groningen maakte de winnaar bekend en overhandigde de prijzen aan de 5 finalisten. 40 scale-ups deden mee aan de wedstrijd en maakten tijdens het tweedaagse event kennis met regionale partijen, om hier in de toekomst mogelijk mee te gaan samenwerken.

De finalisten

De winnaar werd bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groningen Seaports in Delfzijl. Na een battle tegenover de Britse start-up Immaterial Labs werd CFK Recycling door de jury aangewezen als overtuigende winnaar. CFK Recycling heeft een methode ontwikkeld voor het duurzaam recyclen van koolstofvezels. Koolstofvezels worden veel gebruikt in vliegtuigen en auto’s. Ook wieken van windmolens bevatten veel koolstofvezels.

Edward Groen, Director Energy Transition & Sustainable Development bij Teijin Aramid, kijkt uit naar de samenwerking met CFK Recycling: ‘’Wat een bijzondere innovatie heeft CFK Recycling voor deze uitdaging voor de vergroening van de chemie in Noord-Nederland. Een terechte winnaar van deze eerste Sustainable Industry Challenge. En fantastisch dat we Noord-Nederland samen met partners zo op de kaart hebben gezet. Behalve de winnaar zijn er meer scale-ups die met noordelijke bedrijven om tafel gaan. Wat ons en onze partners betreft is deze wedstrijd absoluut voor herhaling vatbaar.’’

Meer informatie over de Sustainable Industry Challange vind je op hun website