20 - 11 - 2019

Meet the Chemistry Top Talent: Bart van den Bersselaar

In deze maandelijkse column stelt een chemie toptalent zich voor en neemt je mee in de wereld van de ‘Chemistry Top Talents Community’. Het beurzenprogramma van de VNCI, gericht op het verbinden van bedrijven, studenten en universiteiten. Het doel? Meer doorstroom van chemie toppers naar het bedrijfsleven, die vervolgens innovatieve oplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst. In de afgelopen 5 jaar hebben we al 81 toptalenten vanuit 11 universiteiten gekoppeld aan 29 chemiebedrijven.

 

Mijn naam is Bart van den Bersselaar en ik studeer momenteel Chemical Engineering and Chemistry aan de TU Eindhoven. In tegenstelling tot veel andere studenten in deze richting, is de liefde voor scheikunde er bij mij totaal niet met de paplepel ingegoten. Wel wist ik al op de middelbare school dat ik een bètastudie wilde gaan doen. En na een gezellige meeloopdag in Eindhoven aan de faculteit ST ben ik daar blijven plakken. Tijdens mijn studie heb ik, behalve goede resultaten behaald, veel extra curriculaire dingen gedaan bij de studievereniging. De combinatie van die twee heeft ervoor gezorgd dat ik in aanmerking kwam voor de TSC beurs. Baril Coatings toonde interesse in mij en na een heel prettig gesprek is besloten dat zij mij zullen sponsoren.

 

Verdieping

Een van de speerpunten van de TSC beurs is dat ik, naast mijn master diploma behalen, ook tijd besteed aan extra activiteiten naast de studie. Ikzelf heb dat een invulling gegeven binnen de faculteit. Ik ben in het jaar vóór ik aan mijn master begon bestuurslid geweest bij de studievereniging T.S.V. ‘Jan Pieter Minckelers’. Momenteel neem ik in diezelfde vereniging zitting in o.a. de financiële commissie en de redactie van het verenigingsblad. Verder heb ik altijd al interesse gehad in de politiek. In de faculteit heb ik de kans gekregen me hiermee bezig te houden, door zitting te nemen in de studentgeleding van de faculteitsraad, iets wat ik heel erg leuk vind om te doen. Al deze activiteiten helpen mij bij het krijgen van een professionelere werkhouding. Ik leer dingen die in het curriculum van de studie niet terugkomen.

 

Waarde Chemiebeurs

Natuurlijk is het mooi meegenomen dat er een financieel aspect aan de beurs zit. De beurs is echter veel meer dan dat! Het feit dat je meerdere malen per jaar met gelijkgestemden vanuit heel Nederland in contact komt, maakt dat je leuke en interessante gesprekken kan voeren en nieuwe mensen kan ontmoeten. Verder krijg je door de beurs niet alleen contact met jouw sponsorbedrijf, maar kom je in twee jaar tijd in contact met tal van verschillende bedrijven. Een mooie manier om nu alvast aan je netwerk te bouwen! Ik kan iedereen aanraden om deze kans met beide handen aan te grijpen!

 

Haal toptalent binnen met de VNCI Chemiebeurs

Interesse in het beurzenprogramma? Kijk hier voor meer info of neem contact op met Onno de Vreede, Hoofd Innovatie & human capital.


Lees meer over dit onderwerp via de tag(s):
Meet the Chemistry Top talents