11 - 11 - 2019

Meet the Chemistry Top Talent: Jara Vliem

In deze maandelijkse column stelt een chemie toptalent zich voor en neemt je mee in de wereld van de ‘Chemistry Top Talents Community’. Het beurzenprogramma van de VNCI, gericht op het verbinden van bedrijven, studenten en universiteiten. Het doel? Meer doorstroom van chemie toppers naar het bedrijfsleven, die vervolgens innovatieve oplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst. In de afgelopen 5 jaar hebben we al 81 toptalenten vanuit 11 universiteiten gekoppeld aan 29 chemiebedrijven.
 

Mijn naam is Jara Vliem en ik volg momenteel de master Nanomaterials Science aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens de open dag van deze master werd er verteld over de VNCI Chemistry Top Talents Community, en omdat ik graag iets extra’s doe naast mijn studie leek dit programma mij heel interessant. De Chemistry Top Talents Community biedt studenten de kans om zich op zowel persoonlijk als professioneel niveau verder te ontwikkelen. Daarnaast maakt deze beurs het mogelijk om als student een stage te lopen bij een chemisch bedrijf. Ik ben dan ook heel blij dat ik werd uitgekozen door BEWiSynbra, waar ik aankomend jaar stage mag lopen.

Verdieping

Een van de grootste voordelen van de Chemistry Top Talents Community is dat je een persoonlijk programma kan samenstellen. Voor mijn programma heb ik verscheidene cursussen gevolgd om vaardigheden zoals presenteren en schrijven verder te ontwikkelen. Daarnaast heb ik in de vakantie een zomerschool gevolgd in Cambridge, wat een ontzettend leuke en leerzame ervaring was. Als beursstudent zit je ook in een commissie waarmee je bijdraagt aan de Chemistry Top Talents Community. Ik heb afgelopen jaar dan ook samen met mijn commissie de Meet & Greets georganiseerd. Op deze leerzame evenementen komen alle beursstudenten samen en dit zijn leuke gelegenheden om elkaar wat beter te leren kennen. Aankomend jaar wil ik mij graag inzetten als “ambassadeur voor de scheikunde”. Ik hoop op deze manier nieuwe studenten te laten zien hoe leuk en hoe mooi scheikunde is!


Waarde Chemiebeurs

De chemiebeurs biedt studenten een perfecte gelegenheid om een professioneel netwerk op te bouwen en hun persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen. Door middel van bedrijfsbezoeken en discussies krijg je ook een breed beeld van de vele beroepsmogelijkheden en richtingen binnen de scheikunde. Hierdoor weet ik nu veel beter wat ik interessant vind en waar ik later eventueel zou willen werken. Daarnaast is het heel fijn om met een groep studenten op te trekken die allemaal een passie voor scheikunde delen. Dit maakt de Chemistry Top Talents Community niet alleen een hele leerzame, maar ook een hele leuke ervaring. Voor degenen die nog twijfelen: niet geschoten is altijd mis!
 

Haal toptalent binnen met de VNCI Chemiebeurs
Interesse in het beurzenprogramma? Kijk hier voor meer info of neem contact op met Onno de Vreede, Hoofd Innovatie & human capital. 


Lees meer over dit onderwerp via de tag(s):
Meet the Chemistry Top talents