30 - 10 - 2019

Meet the Chemistry Top Talent: Laura Donk

 

In deze maandelijkse column stelt een chemie toptalent zich voor en neemt je mee in de wereld van de ‘Chemistry Top Talents Community’. Het beurzenprogramma van de VNCI, gericht op het verbinden van bedrijven, studenten en universiteiten. Het doel? Meer doorstroom van chemie toppers naar het bedrijfsleven, die vervolgens innovatieve oplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst. In de afgelopen 6 jaar hebben we al 97 toptalenten vanuit 11 universiteiten gekoppeld aan 29 chemiebedrijven.

 

Hallo, mijn naam is Laura Donk. Ik ben 22 jaar oud en 4 jaar geleden naar Delft verhuisd om met de bachelor Molecular Science and Technology te beginnen aan de TU Delft. Inmiddels heb ik dat papiertje in mijn zak en ben ik een eind op weg met het vervolg: de master Chemical Engineering (ook aan de TU Delft). Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met de chemische industrie en met de Topsector Chemiebeurs. In zowel vwo 5 als vwo 6 stond ik namelijk in de finale van de Scheikundeolympiade, die traditiegetrouw afwisselend bij een universiteit of bedrijf wordt gehouden.

Het ‘bedrijfsjaar’ waren we te gast bij Yara, waar we een close-up kregen van het bedrijfsleven. En mede doordat ik een duidelijk beeld had gekregen van het toekomstperspectief na een studie chemie, heb ik gekozen voor mijn huidige studierichting. Het andere jaar werden we ontvangen door de Universiteit van Amsterdam, waar ik kennismaakte met verschillende studenten in de chemie. Hieronder waren ook een aantal beursstudenten, die mij over alle voordelen van het programma vertelden. Toen ik begon aan mijn master kon ik me aanmelden en zodoende sta ik nu hier. Ik ben trots te vertellen dat het gelukt is deze prestigieuze beurs binnen te slepen en dat ik komend najaar zal beginnen aan mijn stage bij Sabic, mijn sponsorbedrijf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdieping

Het afgelopen jaar heb ik me naast de master vooral beziggehouden met het Leiden Leadership Programme (LLP). Dit Honours traject van de Universiteit Leiden richt zich op drie pijlers: sensitiviteit voor jezelf, de ander en de omgeving. Door middel van zelfreflectie en uitgebreide coaching heb ik meer geleerd over mijn eigen werkwijze, de uitwerking daarvan op anderen en hoe dat in een grotere organisatie uitpakt. Ook heb ik allerlei waardevolle vaardigheden opgedaan, waaronder luisteren en strategisch handelen. Daarnaast ben ik samen met een aantal andere beursstudenten bezig om een ambassadeursproject op te zetten, in samenwerking met middelbare scholen in de regio. Dit jaar hebben we de eerste contacten gelegd en binnenkort zullen we de plannen in detail uitwerken. We stemmen onze uitvoering af op de input van de school, zodat we zo goed mogelijk aansluiten bij hun programma. Daarna gaan we langs, om op verschillende manieren een studie in de chemie/technologie bij scholieren onder de aandacht te brengen en de volgende lichting studenten te inspireren. Spannend!

 

Waarde Chemiebeurs

Ik kan alle ambitieuze scheikunde studenten aanraden om zich aan te melden voor dit beursprogramma. Je krijgt tijdens de bedrijfsbezoeken een uniek kijkje in de keuken van misschien wel je toekomstige werkgever en bouwt bovendien een waardevol netwerk op van topstudenten in het hele land. En, het mag genoemd worden, door de financiële bijdrage is het makkelijker tijd over te houden om jezelf verder te ontwikkelen naast je studie.


Haal toptalent binnen met de Chemistry Top Talents Community

Interesse in het beurzenprogramma? Kijk hier voor meer info of neem contact op met Onno de Vreede, Hoofd Innovatie & human capital. 


Lees meer over dit onderwerp via de tag(s):
Meet the Chemistry Top talents