Jaarcongres Relevant 2019

 
Hét congres voor iedereen die werkzaam is op gebied van Externe Veiligheid. Dit jaar staat het jaarlijkse congres in het teken van actualiteit en transparantie: wat staat de veiligheidsprofessional te wachten de komende periode en hoe werk je als overheid en bedrijfsleven samen aan een veilig Nederland. 
 

We vragen Prof. Dr. Ir. Marjolein van Asselt, raadslid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, haar licht te laten schijnen op de actualiteit. Wat zijn de grote ontwikkelingen? Waar moeten we ons als veiligheidsprofessional op voorbereiden? Wat betekent dit voor ons vak? Hoe ga je om met transparantie in de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven? 

Verder spreekt Jolanda Trijselaar, directeur bij de Brandweer Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) over de trend van het binnenstedelijk verdichten en welke risico’s en uitdagingen dit met zich meebrengt in relatie tot Externe Veiligheid.

Eén van die actuele ontwikkelingen is de energietransitie: welke veiligheidsvraagstukken neemt dat met zich mee? Met de komst van nieuwe energiedragers en -bronnen ontstaan er nieuwe risico’s. Hiervoor is nog niet in alle gevallen wet- en regelgeving voorhanden. Wat betekent dit bijvoorbeeld voor vergunningverlening?
We voeren het gesprek met Mr. Judith Elsinghorst, directeur Omgevingsveiligheid en Milieurisico’s bij het ministerie van I en W, Dr. Ir. Nils Rosmuller, lector transportveiligheid, risicobeheersing en incidentbestrijding, energietransitie van het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV) en Jaap Oldenziel, Manager Public Affairs bij Air Liquide Benelux Industry.     

Plenaire delen en deelsessies wisselen elkaar af. Door deze opzet is het congres dé plek om inspiratie op te doen, bij te praten en samenwerkingspartners te ontmoeten.

Tarieven entree.

Koninklijke VNCI werkt samen met de organisatie van het congres; een initiatief van Relevant, netwerk externe veiligheid, en VVM, netwerk van milieuprofessionals.

 

relevantlogo-transparant-3000x320

 

VVM logo transparant 4354 x 2167VVM sectie Externe Veiligheid