16 - 09 - 2019

VNCI kennissessies tijdens Vakbeurs Pumps & Valves en Solids

Tijdens de vakbeurs Pumps & Valves en Solids in Ahoy verzorgt Rosienne Steensma, senior beleidsmedewerker Energie & Klimaat, Milieu en Procesveiligheid bij de VNCI twee interactieve kennissessies over dilemma’s en procesveiligheid in het Kennistheater.

Deze vakbeurs wordt gehouden op 2 & 3 oktober in Rotterdam, Ahoy.

Solids, gericht op de verwerking van poeder en bulk, en de vakbeurs Pumps & Valves, gericht op de verwerking van vloeistoffen en gassen, vormen samen één evenement voor de procesindustrie. Het doel van het conferentieprogramma van beide beurzen is de industrie verder helpen en met nieuwe ideeën en inspiratie terug naar de praktijk sturen. Daarom wordt er ingespeeld op prangende vraagstukken.

 

Dilemma’s

Wat doe je bijvoorbeeld als op vrijdagmiddag tien voor vijf de brandwaterpomp stuk gaat?  Direct maken en het hele weekend overwerken, of maandagochtend repareren? Wie neemt die beslissing?

Of: er komt een onderhoudsmonteur die per se met zijn auto het terrein op wil en ook echt zijn mobiel aan moet hebben voor een belangrijk telefoontje? Wat doe je?
Of: een vrachtwagenchauffeur spreekt de taal niet waarin de veiligheidsinstructies zijn opgesteld Doorlaten of weigeren?

 

Procesveiligheid in een productieomgeving

Veiligheid is nooit af. Veiligheid verbetert door te leren van elkaar en door over de dilemma's te praten. Tijdens twee interactieve sessies, in het kennistheater van Pumps & Valves en Solids, gaan we met de bezoekers in gesprek over veiligheidsvraagstukken. Veiligheid is een randvoorwaarde voor een succesvolle operatie, maar hoe ga je om met tijdsdruk als de klantorder wacht? Wat kun je leren van incidenten? En hoe denkt het grote publiek over de veiligheid van chemische fabrieken? Wat betekent leiderschap in veiligheid? Allemaal zaken die tijdens de sessie aan de orde komen

 

Kom je ook naar onze kennissessie Veiligheidsdilemma’s tijdens de vakbeurs Pumps & Valves op 2 oktober? Bij voorregistratie heb je gratis toegang tot de beurs en het kennistheater.


Lees meer over dit onderwerp via de tag(s):
RC - Veiligheid, gezondheid & milieu

Onderdeel van dossier(s):