10 - 07 - 2019

Plantmanager Of the Year Marinus Tabak te gast bij Behind the scenes

Woensdag 16 oktober vindt in Evenementenhal Delfzijl Behind the scenes @Eemsdeltavisie 2019 plaats, met als thema ‘Natural Steps’

Deze zomer wordt er door het team van de Behind the scenes @Eemsdeltavisie hard gewerkt aan het interessante programma voor 16 oktober. In ieder geval weten we ons verzekerd van een boeiende gast, Marinus Tabak, Plant Manager of the Year 2019.  Nu hij de verkiezing heeft gewonnen wil Tabak zich inzetten om het beeld van de industrie te veranderen. "Ik wil dat mensen met een positieve blik naar de industrie- en energiesector kijken. Als je nu het publieke debat bekijkt, is het net of wij als industrie niet nodig zijn en alsof mensen er alleen maar last van hebben. Dat is onzin. Wij zijn cruciaal en fundamenteel in de Nederlandse economie. Ik wil dat op een positieve manier belichten en laten zien wat voor rol wij kunnen spelen."

 

Programma
Het programma wordt die dag verder gevuld met sprekers die in gaan op het thema van die dag; Natural Steps. Wat betekenen de ambities uit industrie-agenda voor de Eemsdelta en de uitkomsten van de Industrietafel Noord-Nederland? Er is gekozen voor een purpose driven aanpak waarbij niet op voorhand voor een enkele oplossingsrichting wordt gekozen. Maar wat betekenen deze ambities voor de korte en middellange termijn? Welke stappen kunnen ons dichter bij ons uiteindelijke doel brengen. En hoe kunnen we leren van stappen die we in het verleden hebben gezet? Tijdens Eemsdeltavisie onderzoeken we met enig historisch besef welke stappen er nu al in de Eemsdelta zijn te zetten.

Behind the scenes @Eemsdeltavisie is tevens de finaledag van Northern Back from the Future, een scenariowedstrijd voor studenten en young professionals bedacht door Industrielinqs.

aanmelden

 

*Deze dag wordt mogelijk gemaakt door de inzet en betrokkenheid van mede-initiatiefnemers Chemport Europe, Chemie Park Delfzijl, Groningen Seaports, SBE en Eemsdelta EZ,  EemsdeltaGreen, NPAL en een groot aantal bedrijven.


Lees meer over dit onderwerp via de tag(s):
Evenement
Behind the scenes

Onderdeel van dossier(s):