Meet the Chemistry Top Talents: Pascalle Clappers

In deze maandelijkse column stelt een chemie toptalent zich voor en neemt je mee in de wereld van de ‘Chemistry Top Talents Community’. Het beurzenprogramma van de VNCI, gericht op het verbinden van bedrijven, studenten en universiteiten. Het doel? Meer doorstroom van chemie toppers naar het bedrijfsleven, die vervolgens innovatieve oplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst. In de afgelopen 6 jaar hebben we al 97 toptalenten vanuit 11 universiteiten gekoppeld aan 29 chemiebedrijven. 

 

Mijn naam is Pascalle Clappers. Ik ben bezig met het eerste jaar van mijn master Molecular Chemistry aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ik ook mijn bachelor scheikunde heb gevolgd. Ik focus me zoveel mogelijk op organische chemie, waarbij ik graag in het lab sta en syntheses doe. Daarom ben ik heel bij met mijn match (en stage) bij Nouryon in Deventer (voorheen AkzoNobel Speciality Chemicals). Daar mag ik vijf maanden lang fundamenteel onderzoek doen op de research & development afdeling. Ik houd me bezig met organische chemie en het ontwikkelen van nieuwe stoffen, die later eventueel op grote schaal geproduceerd kunnen worden. Naast het leuke team waarin ik werk, bevalt ook het onderzoek zelf mij erg goed. Het is een prima opzet voor mijn afstudeeronderzoek volgend jaar, vóór ik eventueel een PhD ga doen of bij een bedrijf ga werken.

Verdieping

Per jaar zijn er een aantal ‘meet&greets’, waar iedereen bij elkaar komt en er interessante presentaties worden gegeven. Deze zijn bij verschillende universiteiten, zodat er volop gelegenheid is om eens ergens anders sfeer te proeven. Bij de bedrijfsbezoeken hebben we een kleiner bedrijf, maar ook het grote DSM op Chemelot in Geleen bezocht. Verder heb je de mogelijkheid om aan interdisciplinaire wedstrijden mee te doen, met de Scheikundeolympiade te helpen of speciale dagen te bezoeken, om maar een aantal mogelijkheden te noemen. Ook wordt iedereen ingedeeld in een studentencommissie naar keuze, iets wat ik in mijn bachelor nooit heb gedaan, maar waarbij je de nodige ervaring opdoet. Kortom, er is volop de gelegenheid om jezelf te ontwikkelen en scheikunde goed op de kaart te zetten!

Waarde Chemiebeurs

Dankzij de Topsector Chemiebeurs kreeg ik de mogelijkheid om stage te lopen bij een groot chemisch bedrijf en heb ik mijn horizon kunnen verbreden. Aangezien weinig masterstudenten kennis (kunnen) maken met het doen en laten bij een bedrijf, is dat een erg groot voordeel voor je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is de beurs een ideaal platform om te netwerken. Immers, je zit samen met allemaal enthousiaste scheikundigen in een ‘community’. En iedereen is gedreven met zijn/haar vak bezig. De ‘meet&greets’ zijn daardoor, behalve leerzaam en zeer boeiend, ook erg gezellig. Terwijl de bedrijfsbezoeken me helpen bij het nemen van een goede beslissing voor het begin van mijn carrière. En wat te doen na mijn studie. Een Chemiebeurs biedt dus veel meer dan alleen een leuke financiële bijdrage aan je studie.

Haal toptalent binnen met de VNCI Chemiebeurs

Interesse in het beurzenprogramma? Neem contact op met Onno de Vreede, Hoofd Innovatie & Human Capital.