Investeer in toptalent! Join the Chemistry Top Talents Community

 

De VNCI zoekt opnieuw chemiebedrijven die willen investeren in hun talent van de toekomst via de Chemistry Top Talents Community. Er zijn nog een aantal beurzen beschikbaar, dus wees er snel bij en start het volgende seizoen met toptalent! Het gaat om een 2 jarig beurzenprogramma voor Masterstudenten Chemie of Chemische Technologie. De kans om topstudenten kennis te laten maken met jouw organisatie en contacten te leggen met universiteiten in Nederland. Interesse? 

Lees hier meer over de voordelen voor uw bedrijf.

 

Meet the Chemistry Top Talents: Pascalle Clappers
Chemistry Top talent Pascalle Clappers is eerstejaars masterstudent Molecular Chemistry aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ze ook haar bachelor scheikunde heeft gevolgd. "Ik focus me zoveel mogelijk op organische chemie, waarbij ik graag in het lab sta en syntheses doe. Daarom ben ik heel bij met mijn match (en stage) bij Nouryon in Deventer (voorheen AkzoNobel Speciality Chemicals). Daar mag ik vijf maanden lang fundamenteel onderzoek doen op de research & development afdeling. Ik houd me bezig met organische chemie en het ontwikkelen van nieuwe stoffen, die later eventueel op grote schaal geproduceerd kunnen worden. Naast het leuke team waarin ik werk, bevalt ook het onderzoek zelf mij erg goed. Het is een prima opzet voor mijn afstudeeronderzoek volgend jaar, vóór ik eventueel een PhD ga doen of bij een bedrijf ga werken. Dankzij de Topsector Chemiebeurs kreeg ik de mogelijkheid om stage te lopen bij een groot chemisch bedrijf en heb ik mijn horizon kunnen verbreden."

 

 

Verdieping
Per jaar zijn er een aantal ‘meet&greets’, waar iedereen bij elkaar komt en er interessante presentaties worden gegeven. Deze zijn bij verschillende universiteiten, zodat er volop gelegenheid is om eens ergens anders sfeer te proeven. Bij de bedrijfsbezoeken hebben we een kleiner bedrijf, maar ook het grote DSM op Chemelot in Geleen bezocht. Verder heb je de mogelijkheid om aan interdisciplinaire wedstrijden mee te doen, met de Scheikundeolympiade te helpen of speciale dagen te bezoeken, om maar een aantal mogelijkheden te noemen. Ook wordt iedereen ingedeeld in een studentencommissie naar keuze, iets wat ik in mijn bachelor nooit heb gedaan, maar waarbij je de nodige ervaring opdoet. Kortom, er is volop de gelegenheid om jezelf te ontwikkelen en scheikunde goed op de kaart te zetten!

 

Waarde Chemiebeurs
Dankzij de Topsector Chemiebeurs kreeg ik de mogelijkheid om stage te lopen bij een groot chemisch bedrijf en heb ik mijn horizon kunnen verbreden. Aangezien weinig masterstudenten kennis (kunnen) maken met het doen en laten bij een bedrijf, is dat een erg groot voordeel voor je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is de beurs een ideaal platform om te netwerken. Immers, je zit samen met allemaal enthousiaste scheikundigen in een ‘community’. En iedereen is gedreven met zijn/haar vak bezig. De ‘meet&greets’ zijn daardoor, behalve leerzaam en zeer boeiend, ook erg gezellig. Terwijl de bedrijfsbezoeken me helpen bij het nemen van een goede beslissing voor het begin van mijn carrière. En wat te doen na mijn studie. Een Chemiebeurs biedt dus veel meer dan alleen een leuke financiële bijdrage aan je studie.

 

Haal toptalent binnen met de VNCI Chemiebeurs
Interesse in het beurzenprogramma? Kijk hier voor meer info of neem contact op met Onno de Vreede, Hoofd Innovatie & Human Capital. 

 

Meet the Chemistry Top Talents: Cees van Wanrooij

 

Meet the Chemistry Top Talents: Yordi Slotboom

 

Meet the Chemistry Top Talents: Janne Bibbe

 

Meet the Chemistry Top Talents: Stan Thewissen

 

Meet the Chemistry Top Talents: Mayank Mehta

 

Meet the Chemistry Top Talents: Marlinde Koops

 

Meet the Chemistry Top Talents: Annemarie Maan

 

Meet the Chemistry Top Talents: Don Schilder

 

Meet the Chemistry Top Talents: Leon Rosseau

 

Meet the Chemistry Top Talents: Myrthe Crombaghs

 

Meet the Chemistry Top Talents: Hannah van de Kerkhof

 

Meet the Chemistry Top Talents: Paco Visser

 

Meet the Chemistry Top Talents: Joey Aarts

 

Meet the Chemistry Top Talents: Iris Klein Schiphorst

 

Meet the Chemistry Top Talents: Maxime van der Heijden

 

Meet the Chemistry Top Talents: Claire Claassen

 

Meet the Chemistry Top Talents: Sharon Bosch

 

Meet the Chemistry Top Talents: Lale Yildiz