Meet the Chemistry Top Talents: Sharon Bosch

In deze maandelijkse column stelt een chemie toptalent zich voor en neemt je mee in de wereld van de ‘Chemistry Top Talents Community’. Het beurzenprogramma van de VNCI, gericht op het verbinden van bedrijven, studenten en universiteiten. Het doel? Meer doorstroom van chemie toppers naar het bedrijfsleven, die vervolgens innovatieve oplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst. In de afgelopen 5 jaar hebben we al 81 toptalenten vanuit 11 universiteiten gekoppeld aan 29 chemiebedrijven. 

 

Mijn naam is Sharon Bosch en ik ben op dit moment in de laatste fase van mijn master Chemical aan de TU Delft. Tijdens mijn bachelor ben ik via excursies en case-dagen meerdere malen in contact geweest met de VNCI en bijbehorende bedrijven in de chemische industrie, waardoor ik graag zelf wilde ervaren hoe het is om voor zo’n bedrijf te werken. Om deze reden heb ik mijzelf aangemeld voor de Topsector Chemiebeurs, aangezien dit programma mij de kans zou geven om een kijkje te nemen bij een chemisch bedrijf als stagiair.

Verdieping
Ik ben gematched aan het bedrijf Rutgers Resins en ben daar afgelopen zomer op de fabriek aan de slag gegaan met een echt ‘process engineering’ project. Het doel van mijn project was namelijk om de volledige energiestromen in en uit de fabriek te modelleren en besparingsmogelijkheden te vinden, waarbij ik de tijdens mijn studie opgedane kennis direct kon toepassen in de praktijk om zo de wereld een stukje beter te maken. Ik kijk dan ook enthousiast terug op een enorm leerzame ervaring!

Waarde Chemiebeurs
Naast een stage bij een interessant chemische bedrijf, biedt het programma ook de mogelijkheid om jezelf samen met andere topstudenten te verbreden en ontwikkelen door aan allerlei excursies, trainingen en lezingen deel te nemen. Kortom, de VNCI Chemiebeurs is een waardevolle toevoeging aan je studietijd!

 

 

 

 

 

 

Haal toptalent binnen met de VNCI Chemiebeurs
Interesse in het beurzenprogramma? Neem contact op met Onno de Vreede, Hoofd Innovatie & Human Capital.