Meet the Chemistry Top Talents: Claire Claassen

In deze column stelt een chemie toptalent zich voor en neemt je mee in de wereld van de ‘Chemistry Top Talents Community’. Dit beurzenprogramma van de VNCI is gericht op het verbinden van bedrijven, studenten en universiteiten. Het doel? Meer doorstroom van chemie toppers naar het bedrijfsleven, die vervolgens innovatieve oplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst. In de afgelopen 5 jaar hebben we al 81 toptalenten vanuit 11 universiteiten gekoppeld aan 29 chemiebedrijven.

 

Ik ben Claire Claassen, student Chemical Engineering aan de TU in Eindhoven. Al in mijn laatste jaar van de middelbare school ben ik een vak gaan volgen op de TU/e. Het ging om het vak Inleiding Chemie en Chemische Technologie. Toen ontdekte ik dat met name de technische kant van de chemie me aanspreekt. In de master heb ik dan ook gekozen voor de track Chemical and Process Technology. Voordat ik aan mijn master begon, werd ik via een mailtje van de universiteit op de hoogte gesteld van de Topsector Chemiebeurs. Zo’n beurs leek mij een mooie gelegenheid om al eerder méér bij het bedrijfsleven betrokken te raken. Bij Trinseo vond ik een heel interessante opdracht, waar ik binnenkort aan mag gaan beginnen.

'De beurs zorgt ervoor dat je naar jezelf blijft kijken en blijft zoeken naar punten die je kan verbeteren.'

Verdieping
Het beursprogramma vraagt je je grenzen te verleggen. Eén van de manieren waarop ik dit gedaan heb, is door me veel bewuster te worden van de carrièremogelijkheden. Zo heb ik vorig jaar aan veel bedrijfgerelateerde activiteiten meegedaan. Hierdoor kwam ik tot de conclusie dat het misschien wel tijd was om vakgerichte werkervaring op te gaan doen via TU/e SURE Innovation. Zij koppelen interessante projecten van bedrijven (MKB) aan studenten. Zo krijg je een echte hands-on experience van hoe het is om projecten uit te voeren voor een bedrijf, omdat jij daadwerkelijk degene bent met de (meeste) kennis. Overigens zijn de mogelijkheden om jezelf te verdiepen of verbreden talrijk. Zo heb ik bijvoorbeeld ook commissiewerk gedaan en bij de Girlsday van Trinseo geholpen.

Waarde Chemiebeurs
De beurs zorgt ervoor dat je naar jezelf blijft kijken en blijft zoeken naar punten die je kan verbeteren. Aangezien er vanuit het bedrijfsleven ook steeds meer nadruk komt te liggen op soft skills en persoonlijke ontwikkeling, zorgt dit straks voor een goede basis in het bedrijfsleven. Daarnaast is het heel interessant om andere studenten uit het land te ontmoeten. Iedereen heeft zijn eigen bijzondere kwaliteiten op grond waarvan hij of zij de beurs heeft weten binnen te halen. Wat ik ook leuk vind bij mijn sponsorbedrijf, is dat ik nog vóór ik er stage ga lopen bij bepaalde activiteiten wordt betrokken. Alles bij elkaar denk ik dat je met de Chemiebeurs net die extra tools krijgt, die je carrière straks een vliegende start kunnen geven.

Haal toptalent binnen met de VNCI Chemiebeurs
Interesse in het beurzenprogramma? Neem contact op met Onno de Vreede, Hoofd Innovatie & Human Capital.