Meet the Chemistry Top Talents: Maxime van der Heijden

In deze column stelt een chemie toptalent zich voor en neemt je mee in de wereld van de ‘Chemistry Top Talents Community’. Dit beurzenprogramma van de VNCI is gericht op het verbinden van bedrijven, studenten en universiteiten. Het doel? Meer doorstroom van chemie toppers naar het bedrijfsleven, die vervolgens innovatieve oplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst. In de afgelopen 5 jaar hebben we al 81 toptalenten vanuit 11 universiteiten gekoppeld aan 29 chemiebedrijven.

Mijn naam is Maxime van der Heijden, momenteel ben ik masterstudent Molecular Systems and Materials Chemistry binnen de opleiding Chemical Engineering and Chemistry aan de TU/e. Aan deze universiteit heb ik ook mijn bachelor opleiding Chemical Engineering and Chemistry gevolgd. Daar werd ik op het laatst getipt over de Topsector Chemie en hun masterprogramma. Ik heb mijzelf hiervoor aangemeld en vervolgens is er een match ontstaan tussen mij en DSM, waar ik vanaf mei 2019 mijn stage ga beginnen in Waalwijk.

Verdieping
Ik heb 5 oktober 2018 samen met mijn commissie een symposium georganiseerd over het thema duurzaamheid in de chemische industrie. Die dag was een groot succes met uiteenlopende sprekers, veel publiek en leuke, interactieve onderdelen. Als voorzitter van de commissie heb ik veel geleerd. Onder andere het samenwerken en efficiënt overleggen in een multiculturele commissie met veel uiteenlopende meningen en het maken en bijhouden van een jaarplanning. Maar ik heb ook leren presenteren voor een groot publiek met onder meer mensen uit het bedrijfsleven. Iets wat later goed van pas kan komen tijdens mijn stage en uiteraard na mijn studie.

Op 7 november heb ik het team van DSM versterkt tijdens de Jet-Net carrière dagen voor middelbare scholieren. Daar hebben wij leerlingen met een voorkeur voor techniek kennis laten maken met het bedrijf en met de carrièremogelijkheden binnen de chemie.

Waarde Chemiebeurs
Het programma geeft je kansen om je soft skills uit te breiden en jezelf professioneel op de kaart te zetten. Vooral dankzij de georganiseerde soft-skillsessies en de bedrijfsbezoeken met medestudenten. Ik raad iedereen ten zeerste aan om indien mogelijk aan dit programma deel te nemen! Je doet niet alleen veel kennis op over het bedrijfsleven binnen je vakgebied, je krijgt ook financiële steun van je bedrijf. En die kan elke student goed gebruiken!

Haal toptalent binnen met de VNCI Chemiebeurs
Interesse in het beurzenprogramma? Neem contact op met Onno de Vreede, Hoofd Innovatie & Human Capital.