Meet the Chemistry Top Talents: Iris Klein Schiphorst

In deze column stelt een chemie toptalent zich voor en neemt je mee in de wereld van de ‘Chemistry Top Talents Community’. Dit beurzenprogramma van de VNCI is gericht op het verbinden van bedrijven, studenten en universiteiten. Het doel? Meer doorstroom van chemie toppers naar het bedrijfsleven, die vervolgens innovatieve oplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst. In de afgelopen 5 jaar hebben we al 81 toptalenten vanuit 11 universiteiten gekoppeld aan 29 chemiebedrijven.

 

Mijn naam is Iris Klein Schiphorst, ik studeer Chemistry aan de Universiteit Leiden. Hiervoor heb ik de bachelor Molecular Science and Technology afgerond. Tijdens mijn bachelor vertelde een van mijn commissiegenootjes altijd enthousiast over de VNCI Topsector Chemiebeurs die zij dat jaar had verdiend. Dus toen ik met mijn master begon, heb ik meteen gesolliciteerd. Gelukkig mocht ik ook deelnemen aan het programma van de VNCI Topsector Chemie. En dankzij deze beurs loop ik volgend jaar stage bij AkzoNobel!

Verdieping
Dit jaar ben ik nog druk bezig mijn vakken te halen, waarbij ik mij zowel verdiept als verbreed heb. In Leiden heb je namelijk twee verschillende master tracks: ‘Chemical Biology’ en ‘Energy and Sustainability’. Door vakken van beide tracks te volgen, ben ik dieper ingegaan op allebei de vakgebieden en kan ik later meer kanten op. Ik heb me niet alleen verbreed op chemisch gebied, ik weet ook meer van ‘management’. Ik heb vakken gevolgd over Science Based Business, waarbij je moet denken aan finance, marketing en strategie binnen een scheikundig bedrijf. Ik hoop straks al deze verschillende vakgebieden te combineren. Zowel bij AkzoNobel volgend jaar als in de verdere toekomst!

Waarde Chemiebeurs
Ik raad jullie allemaal aan je aan te melden voor de VNCI Topsector Chemie beurs! Mij heeft het tot nu toe al veel gebracht. De sponsorbedrijven bieden je een kijkje in het bedrijfsleven: behalve met je eigen sponsorbedrijf brengt het Topsector programma je via excursies ook in contact met veel andere bedrijven. Dit geeft een goed overzicht van alle mogelijkheden die je later hebt. Daarnaast bouw je een netwerk op met de andere Topsector Chemie studenten, dat is niet alleen heel handig voor de toekomst, maar bovendien heel gezellig!

Haal toptalent binnen met de VNCI Chemiebeurs
Interesse in het beurzenprogramma? Neem contact op met Onno de Vreede, Hoofd Innovatie & Human Capital.