De VNCI zoekt een nieuw Hoofd Energie & klimaat

Hoofd Energie & klimaat

(fulltime)

 

De VNCI zoekt een Hoofd Energie & klimaat in fulltime dienstverband 

De chemische industrie is – met een jaarlijkse omzet van meer dan € 45 miljard – één van de belangrijkste industriële bedrijfstakken in Nederland. De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) behartigt de collectieve belangen van het chemische bedrijfsleven. De VNCI houdt zich vanuit verschillende werkgebieden bezig met onderwerpen die van invloed zijn op de chemische industrie. Onder andere energie & klimaat, veiligheid, gezondheid, milieu en verduurzaming zijn voor de VNCI cruciale werkgebieden. Het VNCI-bureau in Den Haag telt circa 30 medewerkers.

 

Wat is de inhoud van je werk?
Je geeft vorm aan het energie- en klimaatbeleid van de VNCI. Je stelt beleidsprioriteiten en coördineert de activiteiten. Voor overheden, politiek, bedrijfsleven, media, wetenschap en niet-gouvernementele organisaties ben je de representatieve gesprekpartner namens de sector. Namens de VNCI participeer je in commissies en overlegorganen, zowel nationaal als Europees. Je brengt met overtuiging de verenigingsbelangen over het voetlicht. Je ontwikkelt uitstekende relaties met de leden en aangesloten verenigingen. Je ondersteunt hen bij de uitvoering van activiteiten op het beleidsterrein Energie & Klimaat. Als secretaris van de beleidsgroep Energie & Klimaat heb je een belangrijke voorbereidende rol in de advisering van het Bestuur. Je bent lid van het managementteam en rapporteert aan de algemeen directeur.

 

Wat wij van jou vragen?

  • een universitaire opleiding, bij voorkeur technisch of bedrijfskundig
  • tenminste tien jaar relevante werkervaring
  • kennis op het gebied van (beleid m.b.t.) energie- en klimaatvraagstukken
  • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, ook in de Engelse taal
  • uitstekende sociale, communicatieve, netwerk- en relatiemanagement- en onderhandelingsvaardigheden
  • affiniteit met complexe, politieke besluitvormingstrajecten
  • een initiatiefrijke, flexibele en servicegerichte instelling en een hoge mate van doelgerichtheid
  • ervaring in of met de industrie  
  • enthousiasme en teamgeest

 

Wat bieden wij jou?
Een dynamisch werkomgeving binnen een slagvaardige branchevereniging. De VNCI is een toegankelijke organisatie met een professioneel en toegewijd team. Samen met deze collega's krijg jij de kans om de belangen van de chemische industrie te behartigen bij politiek en openbaar bestuur. Wij bieden een fulltime baan met een beloning in lijn met de verantwoordelijkheden en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Meer informatie
Wil jij meer weten over de vacature, neem dan contact op met Reinier Gerrits, Hoofd Energie & klimaat, 06-34924871. Meer informatie over de VNCI is te vinden op www.vnci.nl.

 

Sollicitatie
Wij nemen alleen kandidaten in overweging die aan alle bovenstaande criteria voldoen.
Je kunt jouw sollicitatie, vergezeld van je curriculum vitae, tot 26 maart 2018 sturen naar: VNCI, t.a.v. Colette Alma - vacature@vnci.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van dit profiel wordt niet op prijs gesteld.