19 - 03 - 2014

Braziliaanse delegatie bezoekt Nederlandse chemie

Vier Braziliaanse experts, vertegenwoordigers van de nationale organisatie van de chemische industrie, de nationale werkgeversorganisatie, de industrieraad van de staat Minas Gerais en de industrieraad van de staat Rio de Janeiro, hebben vorige week een bezoek gebracht aan Nederland. Doel van het bezoek was om kennis op te doen van research & development en productie in de Nederlandse chemische sector. Dit ter voorbereiding op een grotere Braziliaanse bedrijvenmissie later dit jaar. Het bezoek werd georganiseerd door de Netherlands Foreign Investment Agency en de VNCI.

Onder begeleiding van Nelo Emerencia, speerpuntmanager Onderwijs & Innovatie, en NFIA bracht de delegatie een bezoek het afval-energiebedrijf Amsterdam, de haven van Rotterdam, BPF en BE-Basic in Delft, Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom, de Suikerunie in Dinteloord, Chemelot in Geleen, Wageningen University & Research centre en de VNCI.

Onder de indruk

De bezoekers vonden veel nuttige aanknopingspunten voor het Braziliaanse bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen. Zij waren bijvoorbeeld onder de indruk van het grote havenproject ‘Porto Central’ van Port of Rotterdam in Brazilië, de uitvoering van ‘open innovatie’ en het beheer van IP in Nederland, de uitgebreide kennis en praktijkervaring met biomassa-toepassingen in Nederland en het benutten van afvalstromen naar groen gas en elektriciteit.

Brazilië strategisch doelland nummer 1

Dit bezoek is in het kader van de Internationale Agenda van de Topsector Chemie, waarin Brazilië op positie 1 staat van de strategische doellanden. De interesse van Brazilië ligt vooral in biomassatoepassingen en de circulaire economie.

Meer informatie

Nelo Emerencia, e-mail emerencia@vnci.nl, tel. 070 337 87 26


Onderdeel van dossier(s):