Product Stewardship

De bescherming van gezondheid en milieu bij het gebruik van chemische producten in de keten is een belangrijk thema van het Responsible Care-programma (RC) van de chemische industrie. Dit gebeurt in het kader van Product Stewardship, het productgerichte onderdeel van het RC-programma.

Product Stewardship gaat over de beheersing van risico’s, de prestaties en impact van een product op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu gedurende de hele levenscyclus. Ketenverantwoordelijkheid speelt hier een sleutelrol.

Het is voor de afnemers van de chemische industrie belangrijk om te weten welke stoffen in hun producten aanwezig zijn, om tijdens de verdere verwerking hun eigen werknemers adequaat te kunnen beschermen. Ook dienen consumenten, de eindgebruikers, correct te worden geïnformeerd over het gebruik van de eindproducten (wat mag je er wel en niet mee doen).

Om prestaties ten aanzien van Product Stewardship bij zowel individuele bedrijven als de chemische industrie als geheel te bevorderen, heeft het ICCA in 2006 de Global Product Strategy (GPS) gelanceerd. Samen met de Responsible Care Global Charter vormt GPS de bijdrage van de chemische sector aan de Strategic Approach to International Chemicals Management (SAICM).

GERELATEERD NIEUWS
Geen gegevens gevonden
AGENDA
Geen gegevens gevonden