Women in Chemistry

Meer vrouwen in de chemie! Dat is ons doel. Van de 88.000 banen in de chemie wordt minder dan 20% vervuld door vrouwen. Dat zien we graag anders. Via de campagne Women in Chemistry geven we vrouwen een podium en vertellen ze met veel trots over hun werk. We proberen hiermee zoveel mogelijk jonge meiden te motiveren om te kiezen voor een carrière in de chemie. Dit is een tijd van grote maatschappelijke uitdagingen. 

 

Werk jij in de chemie en wil je ambassadeur worden voor Women in Chemistry? Meld je dan bij ons aan

 

Samenwerken, naar elkaar luisteren, op elkaar bouwen en elkaar successen gunnen is daarbij broodnodig. Alleen dan kunnen we die uitdagingen aan. En daar hebben we meer vrouwen bij nodig, want grotere diversiteit leidt tot betere innovaties.

Download de poster 

Online campagne Forces for Change

Ben jij betrokken bij activiteiten gericht op het enthousiasmeren van jonge meiden voor een carrière in de chemie? Deel deze mooie initiatieven door lid te worden van onze LinkedIn-groep en volg ons ook op Instagram.

Podcast

Vicky Hendriks, woordvoerder Koninklijke VNCI, ging in gesprek met Marina Boersma en Jessica Münch, beide werkzaam bij DSM en ambassadeurs voor de campagne Women in Chemistry. Beluister de zomerpodcast Women in Chemistry.

Ambassadeurs Women in Chemistry

De ambassadeurs van Women in Chemistry komen graag online op bezoek bij jou in de klas. Ze vertellen je leerlingen over hun studie en werk en beantwoorden alle vragen. Ze hopen jouw leerlingen, en specifiek de meisjes, te motiveren om een carrière in de chemie te overwegen.

Ben je docent en wil je een vrouwelijke ambassadeur in jouw klas? Neem contact met ons op. 

Meer ambassadeurs van Women in Chemistry vind je ook op het YouTube-kanaal van de VNCI. Maak hier alvast kennis met Cristina Jackson.