NLEN(X) Sluiten

        

NL EN

Ledennet

Onderliggende pagina's

  Genomineerden 2016


  Van 11 t/m 26 mei was het mogelijk om online stemmen op de drie finalisten van de Responsible Care-prijs 2016 van de VNCI. De kandidaten waren ICL, SABIC en DSM Sinochem Pharmaceuticals.
  SABIC werd op 2 juni beloond met de Responsible Care-prijs van de VNCI. Als eerste werkgever in de chemische industrie biedt SABIC Bergen op Zoom medewerkers de mogelijkheid om hun eigen rooster samen te stellen. Het aantal overuren daalde hierdoor met bijna 50% en het ziekteverzuim verminderde met 20%.

  Lees meer:

  Bekijk hieronder de video’s van de drie projecten.

  SABIC - 'Zelfroosteren'

  Ook het project ‘Zelfroosteren’ van SABIC (Bergen op Zoom) werd genomineerd. De huidige samenleving is enorm veranderd ten opzichte van tien jaar geleden en vraagt veel meer maatwerk in werk- en privésituaties. SABIC wil een aantrekkelijke werkgever blijven en daar past een standaard 5- ploegensysteem steeds minder goed in. Als eerste werkgever in de chemische industrie kunnen medewerkers bij SABIC in Bergen op Zoom ervoor kiezen hun eigen rooster samen te stellen. Met als resultaat dat 70% van de werknemers niet meer terug wil naar de oude situatie. Het aantal overuren is met bijna 50% gedaald en het ziekteverzuim met 20%.

  ICL - ‘Energy storage’

  ICL (Terneuzen) is genomineerd met het project ‘Energy storage’. ‘Energy storage’ is de volledige chemische ondersteuning voor producenten van Zinc Bromide flow batterijen. Deze batterijen worden gebruikt om grote hoeveelheden energie op te slaan. ICL produceert chemicaliën, maakt de noodzakelijke blends en hulpstoffen op maat en verwerkt het electroliet en afval. Zo zijn deze batterijen duurzaam én veilig. ICL is wereldwijd de enige partij die producenten van deze batterijen een totaaloplossing kan bieden. Dit project is daarmee uniek in de wereld.

  DSM Sinochem Pharmaceuticals - ‘Sustainable Antibiotics 

  De derde kanshebber is DSM Sinochem Pharmaceuticals met het project ‘Sustainable Antibiotics’. Het sustainable antibiotics programma speelt in op één van de grootste uitdagingen die de mensheid kent: Antibioticaresistentie. Het programma richt zich vooral op de noodzaak om antibiotica duurzaam te produceren. Want onverantwoorde productie draagt bij aan het resistentieprobleem. Verantwoord produceren is voor DSP: gebruik maken van de schoonste technologie, een adequate afvalwaterzuivering en meting van antibiotica-activiteit in afvalwater. DSM Sinochem Pharmaceuticals wil deze drie basisprincipes verankert hebben in regelgeving en pleit voor de introductie van een industriekeurmerk waarin dit wordt gewaarborgd.


  Contact

  Telefoon: 070 337 87 87
  Fax: 070 320 39 03
  E-mailadressen

  Postadres
  Postbus 443
  2260 AK  Leidschendam

  Bezoekadres
  Castellum, ingang C
  Loire 150
  2491 AK  Den Haag

  Perscontact
  Woordvoerder: Roderik Potjer, Hoofd Communicatie & Public Affairs
  Telefoon: 070 337 87 30
  E-mail: potjer@vnci.nl

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Lees de Chemie Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de VNCI.

  Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
  U bent succesvol ingeschreven
  U bent succesvol uitgeschreven
  Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

  all rights reserved 2017