LyondellBasell lanceert gerecyclede en renewable-based polymeren

LyondellBasell lanceerde in het voorjaar mechanisch en chemisch gerecyclede polymeren en polymeren uit hernieuwbare grondstoffen. Het chemiebedrijf reduceert hiermee de CO2-uitstoot en draagt bij aan de vermindering van plastic afval. “Merkeigenaars kunnen zelf kiezen welke polymeren het beste bij hun duurzaamheidsstrategie passen”, zegt Richard Roudeix van LyondellBasell.

Tekst: Adriaan van Hooijdonk

Er bestaat geen silver bullet om grote maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering en de vermindering van plastic afval, op te lossen, zegt Richard Roudeix, senior vice president Olefins & Polyolefins Europe, Asia, International bij LyondellBasell. “Daarom kiezen wij voor een holistische aanpak op wereldwijde schaal in nauwe samenwerking met upstream en downstream spelers in de waardeketen. Doel is om tegen 2030 jaarlijks twee miljoen ton mechanisch en chemisch gerecyclede polymeren, evenals polymeren uit hernieuwbare grondstoffen op de mondiale markt te brengen. Het is één van de meest ambitieuze doelstellingen in de sector.”

De Circulen-productfamilie bevat drie nieuwe soorten polymeren: CirculenRecover, CirculenRevive en CirculenRenew. Huishoudelijk plastic afval is de grondstof voor de CirculenRecover polymeren. De productie is in handen van Quality Circular Polymers (QCP), een joint venture van LyondellBasell en afvalverwerker SUEZ.

QCP gebruikt op het Chemelot in Geleen en in het Belgische Blandain een mechanisch recyclingproces om CirculenRecover te produceren. Tijdens het proces wordt het plastic afval eerst gewassen en vervolgens mechanisch vermalen en gesmolten door een extruder. De joint-venture kan nu 55.000 ton huishoudelijk plastic afval per jaar verwerken tot polypropyleen (PP) en polyethyleen met een lage dichtheid (HDPE. Volgens levenscyclusanalyses is dat is goed voor een CO2-reductie van 70 procent in vergelijking met de productie van PP en HDPE uit fossiele grondstoffen. LyondellBasell wil tegen 2030 de werelwijde uitstoot van CO2 met 15 procent per ton geproduceerd product verminderd te hebben ten opzichte van het niveau van 2015. 

Chemische recycling

“Wij willen de hoogste kwaliteit mechanisch gerecyclede polymeren produceren. Daarom is het essentieel om over een zo schoon mogelijke huishoudelijk plastic afvalstroom te beschikken”, zegt Roudeix. De expertise van SUEZ komt hierbij goed van pas. Het bedrijf heeft in Europa meerdere faciliteiten om plastic afval in te zamelen, te sorteren en te reinigen. “In de rest van de wereld is het nog niet zo eenvoudig om over voldoende huishoudelijk plastic afval te beschikken. Bovendien kunnen we deze mechanisch gerecyclede polymeren door wet- en regelgeving niet gebruiken in hoogwaardige toepassingen voor de voedselindustrie, de farmaceutische industrie en de cosmetische industrie.” De kleurstoffen en additieven lossen immers niet op tijdens het mechanisch recyclen.

Daarom zet LyondellBasell eveneens hoog in op moleculaire, oftewel chemische recycling. De gepatenteerde MoReTec-technologie is geschikt voor complexe en moeilijk te recyclen verpakkingen die bijvoorbeeld uit meerdere kunststoflagen en hybride kunststoffen bestaan. Via een pyrolyseproces brengt het chemiebedrijf het huishoudelijk plastic afval terug tot de oorspronkelijke componenten op moleculair niveau om nieuwe bouwstenen voor polymeren te maken. De zuiverheid van de CirculenRevive-polymeren is zo hoog dat ze wel geschikt zijn voor hoogwaardige toepassingen, zoals voedselverpakkingen en medische artikelen.

Mechanisch gerecyclede polymeren zijn al vanaf 2019 terug te vinden in de bagagecollectie S’Cure ECO bagagecollectie van Samsonite.

Proeffabriek

LyondellBasell maakt deze polymeren in een proeffabriek in het Italiaanse Ferrara. Vooralsnog kan de pilotplant 5 tot 10 kg huishoudelijk plastic afval per uur verwerken. Het afval gaat eerst door een shredder om het te versnipperen. De versnipperde deeltjes gaan in een reactor waarin ze onder temperaturen tussen de 400 en 600 Celsius zonder zuurstof worden omgezet in pyrolyse-olie. In de proeffabriek test het chemiebedrijf verschillende katalysatoren die voor een reactie zorgen die de lange polymeerketens afbreekt tot de oorspronkelijke bouwstenen. “We hebben sinds de start van de proeffabriek in september 2020 meer kennis verworven die we goed kunnen gebruiken bij de opstart van een plant op semi-industriële schaal”, zegt Roudeix.

 

“De zuiverheid van de CirculenRevive-polymeren is zo hoog dat ze geschikt zijn voor hoogwaardige toepassingen,zoals voedselverpakkingen en medische artikelen.”

 

Deze plant opent naar verwachting in 2025 in Europa. LyondellBasell mikt op een full scale installatie in 2030. “Uiteindelijk willen we vergelijkbare installaties niet alleen in Europa, maar ook in de VS en Azië, in bedrijf nemen. De klimaatverandering en het verminderen van plastic afval vereist immers een mondiale aanpak.”

Hernieuwbare polymeren

Voor de productie van de CirculenRenew polymeren uit hernieuwbare grondstoffen, zoals plantaardige en gebruikte oliën, werkt LyondellBasell samen met het Finse biodieselbedrijf Neste. Een bewuste keuze volgens Roudeix, die benadrukt dat LyondellBasell geen hernieuwbare grondstoffen wil gebruiken die de voedselvoorziening in gevaar zouden kunnen brengen.

Op de site in Wesseling (Duitsland) zet het chemiebedrijf de oliën in een kraker om in polyethyleen en polypropyleen. Net als bij chemische recycling zijn ook de polymeren die uit dit proces voortkomen geschikt voor hoogwaardige toepassingen.

Welke polymeren uit de Circulen-productfamilie hebben nu de grootste kans op succes op de korte termijn? Dat is volgens Roudeix niet te zeggen. Hij wijst erop dat de drie soorten elkaar aanvullen in termen van beschikbaarheid, kostprijs en TRL (Technology Readiness Level). Merkeigenaren kunnen zelf kiezen welke producten het beste bij hun duurzaamheidsstrategie passen.

De ontwikkeling van de nieuwe productfamilie kwam mede tot stand door de toenemende vraag van merkeigenaren naar duurzame polymeren. “Zij willen inspelen op de vraag van consumenten naar producten die bijdragen aan CO2-reductie en de vermindering van plastic afval. Ook zijn steeds meer consumenten bereid hier iets extra’s voor te betalen.”


Unilever, Wilkinson en Samsonite

LyondellBasell werkt met meerdere merkeigenaren samen om producten, zoals verpakkingen, scheermeshouders en koffers, duurzamer te maken. In het duurzaamheidsverslag van het chemiebedrijf staan meerdere voorbeelden. Zo werken LyondellBasell en QCP samen met Unilever aan verpakkingsmaterialen van gerecycled huishoudelijk plastic afval voor twee soorten deodorantverpakkingen. Alleen al met de lancering van deze twee soorten verpakkingen in 2021 besparen de partijen 940 ton fossiele grondstoffen, is de verwachting. Bovendien kunnen de verpakkingen na gebruik weer worden gerecycled. Een ander voorbeeld is de samenwerking met scheermesfabrikant Wilkinson Sword. Het bedrijf lanceerde in 2020 een wegwerpscheermes dat is gemaakt met tot 95% CirculenRecover in het handvat.

Het Franse cosmeticabedrijf Laboratoria Sarbec lanceert dit jaar onder meer voor de verpakkingen van het babyassortiment van het merk CORINE DE FARME de hoge-dichtheid-polyethyleen van CirculenRenew. Mechanisch gerecyclede polymeren zijn al vanaf 2019 terug te vinden in de bagagecollectie S’Cure ECO  van Samsonite. In 2021 lanceerde Samsonite zijn Magnum ECO-lijn waarvan de koffers zijn gemaakt van chemisch gerecycled huishoudelijk plastic afval uit Nederland en België. Zo bevat de grote koffer het equivalent van 483 yoghurtpotten en 14 plastic flessen. Dankzij het gebruik van de innovatieve Recyclex-technologie zijn de buitenschalen volledig gemaakt van gerecycleerde kunststoffen en is de binnenstof eveneens ontwikkeld op basis van 100% gerecycleerde PET-flessen.


ISCC PLUS-certificering

LyondellBasell beschikt sinds april voor alle Europese polymeerproductielocaties over een International Sustainability and Carbon Certification (ISCC) PLUS-certificering. Ook de kraker in Wesseling (Duitsland) heeft het certificaat ontvangen. Het betekent onder meer dat het chemiebedrijf massabalanscertificaten kan tonen voor de chemisch gerecyclede en  hernieuwbare polymeren. Met de massabalansmethode houdt het chemiebedrijf bij hoeveel chemisch gerecycled en hernieuwbaar bronmateriaal in het productieproces van zijn Circulen-producten gaat. Naast de ISCC PLUS-certificering kan LyondellBasell voor bepaalde producten ook een Carbon-14-analyse aanbieden. Koolstof-14-analyse is volgens het chemiebedrijf een betrouwbare methode om het percentage hernieuwbaar gehalte in een product te bepalen.