Inspiratiesessies over de medewerker van de toekomst in de (petro)chemie

De (petro)chemische industrie staat voor grote uitdagingen. De digitale revolutie en de klimaattransitie vragen om radicale innovaties van technologieën en processen. Het succes van de transities staat of valt met goed opgeleide mensen die in staat zijn om de nieuwste technologieën te implementeren op de werkvloer. Ieder bedrijf heeft een eigen human capital agenda nodig voor 2030.

 

Als kick-off voor een nieuw actieprogramma in de (petro)chemie, 'Samen vakkundig aan de slag voor 2030', organiseert de Topsector Chemie samen met AWVN en OVP vier inspiratiesessies voor (petro) chemische bedrijven over de medewerker van de toekomst. De sessies vinden plaats in het eerste kwartaal van 2021.

 

Meld je aan bij info@ovp.nl en geef aan welke sessie(s) je wilt bijwonen door nummer en letter van je voorkeurssessie(s) (zie programma hieronder: 1 A,B t/m 4 A,B) op te nemen. 


Bekijk programma
Inschrijven (extern)


Sessie 1 | Introductie: Wat komt er op mijn organisatie af? Kom in actie!

Onno de Vreede (Topsector Chemie) en Margreet Xavier (AWVN) staan stil bij de gevolgen van de digitale revolutie en de klimaattransitie op werk, taken en vaardigheden van medewerkers. Ook geven zij handvatten hoe human capital ontwikkeling en sociale innovatie zijn in te zetten voor de ontwikkeling van de medewerker (petro)chemie van de toekomst.

1.A  - dagstarter, 26 januari van 08.30 tot 09.30 uur
1.B - spitsbreker, 28 januari van 16.00 tot 17.00 uur


Sessie 2 | Toekomstgerichte duurzame inzetbaarheid: richting geven aan beweging

Huub in het Panhuis (AWVN) en Hans Sliepenbeek (OVP) geven praktische tips over hoe de dialoog over de toekomst in jouw organisatie te voeren. Hoe bepaal je de ontwikkelrichtingen en hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers in beweging komen? Wat zijn belangrijke voorwaarden en hoe kun je deze creëren zodat medewerkers zelf regie nemen om zich te blijven ontwikkelen. Aan bod komt hoe je jouw startpositie in richting geven aan beweging kunt bepalen met de AWVN-scan vijf fasen model. En hoe je vanuit jouw startpositie concreet verdere stappen kunt zetten om jouw medewerkers aan te zetten tot leven lang ontwikkelen.

2.A - dagstarter, 9 februari van 8.30 tot 9.30 uur
2.B - spitsbreker, 11 februari van 16.00 tot 17.00 uur


Sessie 3 | Taken van de toekomst: de baananalyse-tool

Luc Dorenbosch (Baaningenieurs) en Margreet Xavier (AWVN) laten zien hoe je inzicht kan krijgen in vraag naar toekomstige taken en vaardigheden in jouw organisatie. Door deze vraag af te zetten tegen het huidige, aanwezige aanbod aan taken en vaardigheden krijg je zicht op de ontwikkelopgave voor jouw organisatie. Met dit inzicht kan je een strategische personeelsplanning opstellen voor gemotiveerde en bekwame medewerkers van de toekomst.

3.A - dagstarter, 2 maart van 8.30 tot 09.30 uur
3.B - spitsbreker, 4 maart van 16.00 tot 17.00 uur

 

Sessie 4 | Eigen regie in ontwikkeling en loopbaan

Menno Vos (Hogeschool Windesheim) en Hans Sliepenbeek (OVP) geven tips om de eigen regie bij jouw medewerkers te stimuleren. Profiteer van de meest actuele inzichten van Hogeschool Windesheim en Hogeschool Arnhem-Nijmegen.

4.A - dagstarter, 9 maart van 8.30 tot 09.30 uur
4.B - spitsbreker, 11 maart van 16.00 tot 17.00 uur