Tegenlicht Meet-Up Haarlem


Tijdens een debatavond in de Pletterij gaan drie sprekers het hebben over verduurzaming van de sector. Tegenlicht onderzoekt hoe een grote multinational verduurzaming aanpakt en of er daadwerkelijk sprake is van een koerswijziging die zoden aan de dijk zet.
Martijn Broekhof, hoofd Energie en Klimaat bij de Koninklijke VNCI, geeft een update over het Klimaatakkoord en de bijdrage van de chemische industrie.

 

Datum: 3 december 2019

Locatie: Lange Herenvest 122 2011 BX Haarlem

Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur

Aanmelden: https://www.pletterij.nl/event/03-dec-19-tegenlicht-meet-up-de-zaak-shell/

 

Tegenlicht onderzoekt in de uitzending ‘De zaak Shell’ hoe een grote multinational zoiets aanpakt, en of er daadwerkelijk sprake is van een koerswijziging die zoden aan de dijk zet.

Bij de bijeenkomst over deze uitzending hebben we onderstaande sprekers uitgenodigd, die hun visie op ‘De zaak Shell’ zullen geven:

  • Hilde Brontsema werkt als campagnemedewerker bij Milieudefensie mee aan de klimaatzaak tegen Shell, en weet ons vanavond meer te vertellen over inhoud en noodzaak hiervan.
  • Martijn Broekhof, hoofd Energie en Klimaat bij de Koninklijke VNCI, geeft ons een update over het Klimaatakkoord en de bijdrage van de chemische industrie.
  • Elliaa Jutte is actief voor ActionAid, een NGO die in ontwikkelingslanden mensen steunt door op te komen voor hun rechten. Gezien de effecten van het beleid van Shell vooralsnog vooral in ontwikkelingslanden te voelen zijn, weet Jutte hier vanavond meer over te vertellen.
  • Als moderator hebben we vanavond Jaap Tielbeke uitgenodigd. Hij werkt als redacteur bij de Groene Amsterdammer, waar hij onder meer schrijft over klimaatverandering, sociale bewegingen en democratische vernieuwing.