Inspiratietours CO2 reductie Industrie


Welke rendabele oplossingen zetten ondernemers in om de CO2-uitstoot te verminderen? Waarom doen zij dat en met welk resultaat? We geven dit vorm met een klein aantal tours per touringcar langs industriële productieprocessen. Stap in de touringcar en ga mee!

In het Klimaatakkoord is als doel gesteld om in 2030 49% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 1990. Dat stelt de industrie voor grote uitdagingen. Als steun in de rug organiseert RVO een klein aantal inspiratietours in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Dat doen zij samen met de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW) en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

Bedrijfsbezoeken en kennisuitwisseling

Tijdens de inspiratietours gaat u per touringcar langs 2 praktijkinstallaties in een regio. Tijdens de rit wordt een case van een andere installatie toegelicht. Ook krijgt u informatie over de mogelijkheden voor ondersteuning en subsidiëring. En daarnaast is er alle ruimte om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere ondernemers die bezig zijn met CO2-reductie. 

De praktijk centraal

De inspiratietours bieden u het reële verhaal, vanuit de praktijk. U krijgt geen blauwdruk van hoe u CO2 kunt reduceren, maar wel een brede indruk van de mogelijkheden om uw energiegebruik te verduurzamen. Daarbij is er onder meer aandacht voor de afwegingen, de investerings- en exploitatiekosten en de gebruiksvriendelijkheid en inpasbaarheid van technieken binnen het bestaande proces.

De volgende inspiratietour Noord-Nederland is op 17 januari 2020. Programma wordt nog bekendgemaakt.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website


Bekijk programma
Inschrijven (extern)

Bezoek aan: 
- Lamb-Weston Meijer en Wiskerke Onions te Kruiningen
- Cosun Innovation Centre in Dinteloord.
Onderweg een presentatie van DOW Chemical en van RVO.nl.
Technieken: waterstof, warmtepomp, restwarmte/warmtenet, biomassa voor warmte/stoom.