VNCI bijeenkomst

Behind the scene @Eemsdeltavisie

Datum 16 oktober 2019

 

Noteer woensdag 16 oktober alvast in je agenda want dan vindt 'Behind the scenes @Eemsdeltavisie' plaats, de laatste in de VNCI serie ‘Behind the scenes’ evenementen waarbij de clusters centraal staan.

Voor deze aflevering hebben de VNCI en Industrielinqs, initiatiefnemer van Eemsdeltavisie, hun kennis en krachten gebundeld en organiseren zij samen met heel veel lokale partners* 'Behind the scenes@Eemsdeltavisie'.

Met de industrie-agenda en de uitkomsten van de Industrietafel Noord-Nederland zijn stevige doelstellingen geformuleerd voor de Eemsdelta. Scope is daarbij 2030 en 2050. Wat betekenen deze ambities voor de korte en de middellange termijn? Welke stappen brengen ons dichter bij de oplossingen? Wat zijn de stappen die nu gezet moeten worden?

 

Behind the scenes @Eemsdeltavisie is tevens de finaledag van Northern Back from the Future, een scenariowedstrijd voor studenten en young professionals bedacht door Industrielinqs.

 

*Deze dag wordt mogelijk gemaakt door de inzet en betrokkenheid van mede-initiatiefnemers Chemport Europe, Chemie Park Delfzijl, Groningen Seaports, SBE en Eemsdelta EZ,  EemsdeltaGreen en een groot aantal bedrijven.

 

 


Bekijk programma
Inschrijven (extern)

 

Programma

09:00 uur
Optioneel: Bustour met gids

8.30 – 9.00 uur
Inloop en registratie deelnemers bustour. Tijdens de bustour kunnen deelnemers een kijkje nemen achter de schermen op het Chemiepark Delfzijl en een rondje Oosterhornkanaal.

10:15 uur
Inloop en registratie congres

11:00 uur
Aanvang ochtendprogramma
Opening door Cas Konig (CEO Groningen Seaports en Plant Manager of the Year 2013)
100 jaar chemie door VNCI
Keynote over de stappen in het verleden
Virtuele rondleiding door fabrieksonderdelen en installaties die je normaal niet ziet of nog niet kunt zien
Pitches en onderling debat drie finalistenteams wedstrijd Northern Back from the Future

12:30 uur
Netwerklunch

13:30 uur
Aanvang middagprogramma
Keynote over Natural Steps
Debat met stellingbrengers – Welke stappen kunnen we nu zetten? Wat is er nodig? En wat gaat werken? Korte presentaties met concrete ideeën, innovaties, verbeteringen, projecten, uitmondend in stellingen.

14:45 uur
Korte pauze

15:15 uur
Vervolg programma
Keynote over actuele stap met mogelijk grote gevolgen
Wrap up
Bekendmaking winnaar wedstrijd

16:30 uur
Netwerkborrel