Evenement

Industry & Energy: When Electrons Power MoleculesDatum 13 december 2018

 

Tijdens dit congres op 13 december bij Brightlands Chemelot Campus in Geleen (side event van VoltaChem) staat het thema ‘When Electrons Power Molecules’ centraal.
Dit internationale congres is een initiatief van FME, Industrielinqs en VoltaChem met founding partner Chemelot en is gericht op de industrie en energiesector in Nederland, Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen. Het congres heeft een speciale focus op elektrificatie en elektrochemie. De voertaal tijdens dit congres is Engels.

 

Om de Europese klimaatuitdagingen en doelen van het Klimaatakkoord van Parijs aan te gaan, is samenwerking nodig. Vooral tussen de procesindustrie en de energiesector. Duurzame energie moet snel groeien in Europa. Maar hoe gaan we energieoverschotten opslaan op winderige en zonnige dagen?

Aan de andere kant moet de industrie haar uitstoot en de fossiele grondstof verminderen. Meer en meer lijkt elektrochemie de kortste weg naar negatieve CO2-emissies. Een tweesnijdend zwaard, want het biedt ook een oplossing om enorme hoeveelheden groene energie op te slaan. Moleculen uit lucht en water kunnen in bruikbare grondstoffen worden omgezet. Zowel de industrie als de energiesector moeten de nieuwe waardeketen met elkaar afstemmen en profiteren van de nieuwe mogelijkheden.

 

Meer informatie is te vinden op chemelot.nl.

 


Bekijk programma
Inschrijven (extern)

 

Het complete programma is hier te vinden.