Evenement

Dag van de Industrie 2018Datum 10 september 2018

 

De industrie bevindt zich in het hart van de klimaat- en energieomslag, technologische transitie en de weg naar de circulaire economie. Waar en hoe zien de banen van de toekomst in onze industrie eruit? Wat kan de Nederlandse industrie bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van energie, gezondheid? Wat kan onze industrie nu doen om morgen succesvol te zijn?

Deze en meer vragen staan centraal op de derde Dag van de Industrie op maandag 10 september 2018 van 14.00 tot 17.00 uur (met voorprogramma van 10.00 tot 14.00 uur).


Keynote Eric Wiebes
Minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes geeft zijn visie op de rol van de Nederlandse industrie als motor van innovatie, productiviteit en export. In  tafeldiscussies geven onder andere econoom Barbara Baarsma, Jacqueline Cramer, Ton Heerts, Anton van Beek en Willem van der Leegte hun blik op hoe onze industrie wereldleider kan worden op gebied van deze transities. We sluiten de middag af met een panelgesprek met leden van de Tweede Kamer en ondernemers over de uitdagingen en hoe deze aan te pakken.

 

Rondleiding en expositie
U kunt de industrie ook in actie zien op deze dag tijdens een unieke rondleiding over het complex van Tata Steel in IJmuiden en is er een expo van onze Nederlandse industriële ondernemingen en producten.

 

De Dag van de Industrie 2018 is een initiatief van onder andere FHI, FME, FNLI, Koninklijke Metaalunie, NRK, UNETO-VNI, VIG, VNCI,
VNO-NCW en MKB-Nederland. 


Bekijk programma
Inschrijven (extern)

 

Voorlopig programma

Tijdens het voorprogramma van 10.00 uur tot 14.00 uur kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan een unieke rondleiding over het complex van Tata Steel in IJmuiden en is er een expo van onze Nederlandse industriële ondernemingen en producten.

Tijdens het programma van 14.00 tot 17.00 uur geeft Minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes zijn visie op de rol van de Nederlandse industrie als motor van innovatie, productiviteit en export. In tafeldiscussies geven onder andere econoom Barbara Baarsma, Jacqueline Cramer, Ton Heerts, Anton van Beek en Willem van der Leegte hun blik op hoe onze industrie wereldleider kan worden op gebied van deze transities. We sluiten de middag af met een panelgesprek met leden van de Tweede Kamer en ondernemers over de uitdagingen en hoe deze aan te pakken.