Evenement

Informatiebijeenkomst Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI-JU)Datum 16 mei 2018

Het BBI-JU is een publiek-private samenwerking tussen de EU en het Bio-based Industries Consortium (BIC) onder het Europese onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020. Het BBI JU-programma is 4 jaar geleden gestart en momenteel lopen er diverse interessante onderzoeks- en demonstratieprojecten met veel Nederlandse partijen.

Ook komend jaar zijn er interessante topics, zoals een onderzoeksproject gericht op afbreekbare biobased verpakkingen, een demonstratieproject over het winnen van duurzame grondstoffen uit gemengd stedelijk gft-afval en afvalwater en een flagship op grootschalig produceren van biobased polymeren.

Deadline voor aanmelding is donderdag 10 mei 2018. Deelname is gratis. Als er meer aanmeldingen zijn dan dat er plaatsen beschikbaar zijn, dan behandelen wij de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.

Meer informatie is te vinden op rvo.nl.

 


Bekijk programma
Inschrijven (extern)

 

Professor Johan Sanders (WUR) zal de bijeenkomst starten met zijn visie op de biobased economy. Ook krijgt u een presentatie door Dieter Brigitta (project manager BBI JU) over de BBI-JU call topics van 2018 plus een korte toelichting op andere interessante Europese programma’s op het thema biobased economy. Daarnaast delen Nederlandse deelnemers aan eerdere BBI-calls hun praktijkervaringen met u.

U bent vanaf 13.00 uur van harte welkom voor registratie en ontvangst met koffie en thee bij het ministerie van EZK/LNV, Bezuidenhoutseweg 73, Den Haag. Om 13.30 uur start het programma. Vanaf 16.45 uur kunt u deelnemen aan de netwerkborrel.

Bekijk hier het voorlopige programma.